Ik wil alleen nog maar geel!

Wat heerlijk he dat het nu een paar dagen zulk lekker weer is! Ik heb echt zin in het voorjaar! De winkels hangen weer vol met allerlei vrolijke kleurtjes! Daar word ik blij van.

Ieder seizoen is er wel iets dat ik MOET hebben. Maar wat ik ook vaak heb is dat ik een bepaalde periode één bepaalde kleur heel mooi vind.

Zo heb ik af en toe een groene periode, een donkerblauwe periode, dan moet het weer felrood zijn. En nu is het: geel. Niet echt dat neongeel dat je nu ook overal ziet, maar wel n opvallende kleur geel. Misschien kan ik het beste omschrijven als boterbloemgeel.

Na dit gele entreebandje van het Scheepvaartmuseum wist ik het zeker: ik wil geel!

Na dit gele entreebandje van het Scheepvaartmuseum wist ik het zeker: ik wil geel!

Afgelopen weekend was ik in Amsterdam. We begonnen zondag in het Scheepvaartmuseum (daar is tot 7 april een expositie van zeegezichten van Jan Cremer). En je begrijpt dat ik het bandje (zie foto hierboven) dat je krijgt om te laten zien dat je een ticket hebt gekocht, niet meer af wilde doen.

En vervolgens bleef het geel mij achtervolgen.

Geel kleed uit de serie Replying (1978) door Loes van der Horst. Precies de goede kleur geel!

Geel kleed uit de serie Replying (1978) door Loes van der Horst. Precies de goede kleur geel!

We bezochten het onlangs gerenoveerde en heropende Stedelijk Museum. Daar is onder andere een overzicht van de collectie vormgeving van 1900 tot nu. En waar werd mijn oog naartoe getrokken? Juist…

Gele stoel. Natuurlijk!

Gele stoel. Natuurlijk!

Ik denk dat deze kleur geel, heel veel outfits opfrist. En het geeft meteen een zomerse sfeer. Leuk bij natureltinten, leuk bij felle kleuren, leuk op wit. Gaaf bij het blauwe Dyanne+ colbertje dat ik heb gekocht bij Oopz.

gele jurk Manon Baptiste

Simpel geel jurkje van Manon Baptiste. Ook leuk!

Om te voorkomen dat mijn kast vol komt te hangen met geel, heb ik me voorgenomen om een mooie gele basistop te zoeken. En gele accesoires. Alhoewel… Deze gele jurk van Manon Baptiste natuurlijk ook heel gaaf is!

Armband Cool Yellow van Siervol.

Armband Cool Yellow van Siervol.

Bij Siervol vond ik deze gele armband bijvoorbeeld. Want dat bandje van het Scheepvaartmuseum, dat kan nu natuurlijk echt niet meer! 🙂

Heb jij dat ook, dat je net als ik een tijdje helemaal gek bent van één kleur? Of ben ik nou de enige?

By |2016-10-26T19:30:23+00:006 maart 2013|alle artikelen, mode|5 Comments

About the Author:

5 Comments

 1. Ingrid Jansen 6 maart 2013 om 10:52

  Grappig! Ik heb op dit moment juist veel met die leuke bloementuniekjes zoals je die bij bijvoorbeeld de Miss Etam Plus ziet op dit moment!

 2. Sarah 6 maart 2013 om 10:55

  Hier dito ik kocht eergisteren een (neon)gele jurk bij C&A. Ik geloof dat veel gemiddelde C&A klanten met de XL maat die jurk niet snapte want hij hing in de super uitverkoop. Heel blij mee.

 3. Marjolein 6 maart 2013 om 11:59

  Lekker fris! Ik vind het ontzettend leuk dat geel, maar het staat mij helaas niet. Ik denk dat mijn ding deze lente roze en/of hel (licht) blauw zal worden.

 4. Biebmiss 7 maart 2013 om 19:29

  Ja ik hou van geel!!
  Zelfs mijn huisdeur is geel!
  Ongeveer de kleur van die stoel, dat vind ik ook de mooiste kleur geel.
  En mijn kleren kunnen niet kleurig genoeg zijn, standaard word ik getrokken naar
  gele, roze, turquoise, koraalrode, zalmkleurige, mintgroene kleren!!
  (komt misschien ook omdat ik op mijn werk alleen maar zwart aan mag….)

 5. Radia 12 april 2013 om 21:59

  Ik ben de laatste tijd ook into geel – gek hé, hoe zou dat toch komen? is het onbewuste beinvloeding van mode en andere trends? was het er al maar sijpelt het nu pas naar mijnj bovenbewuste door? is het de de zin naar zon en lente? echt wel gek.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.