Heerlijk was het om een weekendje in Brussel te zijn! Prachtige stad, heerlijke eettentjes en op zondag overal brocante marktjes. Maar voor het shoppen moet je als wondervolle vrouw niet in Brussel zijn. Tenminste, dat zegt de charmante blogger Mouna, bekend van haar blogsite Brussels Fatshion.

Brussels Fatshion, Belgische plus size blogger,  Wondervol

Voor de etalage van de heerlijke bonbonnerie Godiva in Brussel: Mouna van Brussels Fatshion (links) en ik.

Plus size in België

“Plus size staat in België op een laag pitje. In de media en ook in de mode”, vertelt Mouna. In Brussel wordt veel Frans gesproken, maar Mouna spreekt ook (heel goed!) Nederlands. Sinds 2004 is zij actief in de ‘plus size wereld’. Eerst via een blogforum, later met haar eigen website. Ik spreek Mouna in een cafeetje op het plein, vlakbij ons hotel. Het voelt alsof ik haar al langer lang ken. We zijn niet alleen allebei plus size bloggers, maar werken ook allebei bij de (publieke) omroep en ons werk lijkt ook op elkaar!

Plus size evenementen

Zelf bezoekt Mouna vooral internationale evenementen voor plus size bloggers. En werkt ze ook samen met internationale bloggers uit bijvoorbeeld Amerika, Australië, Frankrijk en UK. Een van die samenwerkingen is de Fatshion Face Off. “We nemen een kledingstuk, bijvoorbeeld de strakke rok. En we laten zien hoe dat op onze verschillende lichamen eruit ziet.”

foto: Instagram.com/brusselsfatshion

Nederland is volgens Mouna meer open minded over wondervol zijn, dan België. “Ik zie in Nederland dat volle vrouwen zich excentriek durven te kleden, zonder dat ze door iedereen worden nagekeken. Ik word hier in België nog wel es nageroepen op straat.”

Weight Watchers

“Ik ken maar twee andere plusbloggers in België en een van hen is net gestopt. Zijn werd naar mijn mening onvoldoende erkend door andere bloggers, niet door journalisten niet door de mode…”, vertelt Mouna. (Ben je een Belgische blogger? Neem dan contact op met Mouna, ze leert je graag kennen!)

foto: Instagram.com/brusselsfatshion

Ze noemt het voorbeeld van de Belgische plus size blogster die op Twitter verzuchtte dat ze moe werd van de vele reclame op de radio voor Weight Watchers. De woordvoerder van Weight Watchers in België heeft haar vervolgens op Twitter belachelijk gemaakt en al haar volgers gevraagd om haar te bashen. “Ze kreeg geen kans meer om ook maar iets recht te zetten. Als plus size blogger in België, moet je een sterk karakter hebben”, aldus Mouna.

Mouna shopt graag bij internationale webshops. Maar ze heeft ook een paar wondervolle shoptips in België.

Paprika

Zo kun je in België terecht bij de ketens voor grote maten mode, zoals M&S, Ulla Popken, Paprika, New Look met Inspire collectie (niet in het centrum Brussel, wel in Anderlecht een randgemeente van Brussel en in Antwerpen) of Forever21 (ook niet in Brussel, wel in Antwerpen).

Verder tips Mouna de boutiek met grote maten Tabou, 14 rue Pletinckx in Brussel.

Plannen om te gaan shoppen in België? Check dan zeker de shoptips van Brussels Fatshion. Ook handige grote maten mode shop tips voor Montreal, Londen en New York!

Je kunt Brussels Fatshion ook volgen via Facebook.

Wat vind jij eigenlijk van de ‘plus size’ cultuur in Nederland?