10 dingen die bijna iedere dikke vrouw al heeft meegemaakt

Dikke vrouwen maken dingen mee waarvan de rest van de wereld nog niet eens weet dat het een probleem kan zijn. Of het nu gaat om onstabiele plastic tuinstoelen of plussize kleding, gastbl0gger Veerle Metten van Dik Gelukkig denkt dat veel dikke mensen ooit weleens een van deze situaties heeft meegemaakt:

sieraden

Foto: Pixabay

1. Tijdens een dagje shoppen overal in de juwelensectie rondhangen

Dat je gaat winkelen met vriendinnen en vooral winkels binnenstapt waar ze jouw maat niet hebben, zodat je overal in de juwelensectie eindigt en uiteindelijk met drie paar oorbellen thuiskomt.

te krappe stoeltjes in restaurant

Foto: Pixabay

2. ‘Gezellige’ restaurants, waar je amper tussen de tafels door kan

Van die kleine, gezellige restaurants waar de tafels zo dicht tegen elkaar staan, dat je met je gat de glazen van de buren omstoot als je eventjes moet opstaan om naar het toilet te gaan.

onderbroeken aan de waslijn

Foto: Pixabay

3. Je onderbroek die onder je buik zakt en niet meer blijft zitten

Je bent rustig aan het wandelen en ineens voel je het: het randje van je onderbroek zakt naar beneden en komt onder je buik te zitten. Met als gevolg dat je continu alles omhoog moet blijven trekken, omdat anders je onderbroek op je knieën eindigt.

geld

Foto: Pixabay

4. Extra moeten betalen omdat je een grote maat nodig hebt

Je hebt op een webshop eindelijk een prachtig jurkje ontdekt dat ook in grote maten verkrijgbaar is … om dan te zien dat je 15 euro meer moet betalen dan exact dezelfde jurk in maat 40.

mannelijke rol voor vrouw

Foto: Pixabay

5. Je speelt altijd de rol van de man waar dat nodig is

Wanneer je dansles kreeg of tijdens de sportlessen op school. Of wanneer je met vriendinnen een liefdesscène in een film naspeelde. Als dikkerdje neem je de rol van de man op je – daar worden verder geen vragen over gesteld.

zwangerschapsmode

Foto: Pixabay

6. Je merkt geen verschil tussen de plussize-afdeling en de zwangerschapsafdeling van een winkel

In een kledingzaak de grote maten gevonden hebben in een hoekje achteraan om je dan te realiseren dat je in de rekken met zwangerschapsmode aan het kijken bent.

tuinstoelen

Foto: Pixabay

7. Half gehurkt op een tuinstoel zitten omdat je schrik hebt dat die het begeeft

Gezellig een terrasje doen of naar een tuinfeest van vrienden gaan … heerlijk toch? Behalve dan wanneer er alleen maar van die wiebelige plastic tuinstoelen staan die al lijken in te zakken als je er als dikke vrouw nog maar naar kijkt, waardoor je dan maar probeert om niet met je volle gewicht op dat ding te zitten en je ‘s avonds met een kramp in je benen naar huis gaat.

herfstblad

Foto: Pixabay

8. Alleen maar shirts met lange mouwen vinden

Ontwerpers die denken dat dikke vrouwen continu in de herfst leven en alleen maar bloesjes en T-shirts op de markt brengen met lange of driekwart mouwen. 

lift

Foto: Pixabay

9. Het warm krijgen als je in een kleine lift moet stappen met een groep mensen

Of dat je in zo’n ietsie-pietsie klein liftje staat en nog iemand ziet komen aanlopen en dat je ogen dan automatisch naar het plaatje zoeken met het maximum toegelaten gewicht op, zodat je vlug kan uitrekenen of het belletje van ‘capaciteit overschreden’ niet gaat rinkelen.

kledingmaat, grote maten

Foto: Representation Matters

10. Niet altijd weten of de maat die je uit de rekken haalt gaat passen

In het pashokje staan met 5 stuks en dan merken dat een 3xl niet hetzelfde is als maat 52, waardoor je je helemaal opnieuw moet aankleden en alles in een grotere maat moet gaan zoeken. (Of in mijn geval gewoon alles terughangen en weggaan.)

Vul aan!

Ik ben benieuwd wat jouw score is! 😉

Vul deze lijst aan en reageer hieronder!

 • Meer lezen van Veerle? Check haar website DikGelukkig.

About the Author:

Hermina
Hermina de Vries is de oprichter van Wondervol.nl. Haar levensmotto is: love your body, love your life!

11 Comments

 1. Lia 9 januari 2019 om 08:12

  Zomertopjes waarvan de armsgaten gemaakt zijn op stevige armen. Sportkleding niet te krijgen is bij de gewone sportzaken.

 2. Ellis 9 januari 2019 om 08:54

  Vragen moeten beantwoorden als “ weet je al of het een jongen of een meisje wordt? “

 3. katinka 9 januari 2019 om 09:55

  In een restaurant ergens gaan eten en niet in de stoel passen door de leuningen

 4. Tanja 9 januari 2019 om 11:17

  En als je dan sportkleding vindt is het 10 cm te kort, blijkbaar ben je met een vol figuur altijd heel kort? (Ik ben 1.85 …, met de lengte vooral in mijn benen …) – sport shirts in lengte naveltruitje …
  Je wilt alleen sporten in zwarte kleding, sportsokken die stoppen halverwege de kuiten, zodat ze telkens afzakken. Skisokken zijn er gewoon niet (voetbalsokken bieden hier uitkomst …) en ‘my alltime favorite’ een winkel inlopen waar je niet ‘in het plaatje past’ en de winkel uitgekeken worden …

 5. Francis 9 januari 2019 om 14:34

  Nummer 10 zoooo herkenbaar! Van de week 2 bloesjes en een sweater terug gestuurd van het merk Violetta.
  Alle 3 maat 48, de eerste bloes zit te strak om mijn armen, de tweede bloes zit te strak om mijn borsten en de sweater zit te strak om mijn heupen…..Schiet mij maar lek 🙁
  Het is van hetzelfde merk, dezelfde maat en 3 verschillende pasvorm-missers.
  Ik heb bij de review ook 1 ster achtergelaten vanwege de pasvorm.

 6. Colette 9 januari 2019 om 15:39

  aanvulling op punt 6: positiekleding uitproberen en ontdekken dat je dunne benen had moeten hebben om sowieso te kunnen uitproberen of je buik erin past….
  terrasstoelen die aan je billen blijven hangen als je opstaat…
  nét passen tussen zadel en stuur van je fiets als je op- en afstapt… (en dus niet de fiets van je collega kunnen lenen: kinderstoeltje op het stuur, hellup!)
  fittest bij de sportschool doen en merken dat het niet uitmaakt hoe fit je bent of hoe hard je getraind hebt: pas als je je gewicht in het computertje aanpast, gaat hij aangeven dat je ‘redelijk fit’ bent. Dit vond ik een gruwelijke trouwens…
  In de yogales in de knoop komen met een houding. En merken dat de docent geen idee heeft hoe je dat wél zou kunnen doen… of tips krijgen die in jouw lijf toch écht anders werken….

  die van die juwelenafdeling ga ik onthouden trouwens. Ik had al jaren geen zin meer om te shoppen met vriendinnen maar op die manier wordt het misschien toch weer leuk 😉

 7. Virginie 9 januari 2019 om 18:22

  Nachtkleding en truien met Beertje Paddington, Micky Mouse of andere strip figuurtjes alsof je ook kinds bent als je een grotere maat draagt. Vooral nachtkleding met dat soort afbeeldingen irriteren me, omdat ze zo niet aantrekkelijk zijn. En dan de panty’s die je koopt waar de maat niet klopt en het kruis tussen je knieen zit!

 8. Alie 9 januari 2019 om 21:55

  Een vliegtuigstoel met extra beenruimte willen boeken maar dat kan niet omdat je dan schijnbaar de nooduitgang blokkeert

 9. Jeannie 9 januari 2019 om 23:10

  Als je toevallig met vrienden aan het shoppen bent en dan een snack of überhaupt iets eetbaars op straat neemt zoals al je vrienden ,er vaak een reactie komt van zie je wel elk pondje komt door het mondje .

 10. Marjan 11 januari 2019 om 21:26

  Geen mooie sexy onderkleding kunnen vinden en dus maar in de zwarte slips en bh’s eindigen. En inderdaad die stoelen waar je niet tussen past…… en de frustratie van pas geleden, in de sportwinkel hebben ze geen grote maten, nou ja, maat 46 is toch groot???? Grrrr, nee dus. Volle vrouwen sporten dus niet….

 11. Seet Hoefs 16 januari 2019 om 08:54

  Hopen op een eenpersoonsstoel in de trein als je moet reizen in de spits.
  Zodat je niet opgepropt zit met een onbekende naast je, in een hoogst ongemakkelijke houding. En die houding is zo ongemakkelijk omdat ik me probeer kleiner/smaller te maken dan ik ben.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.