Dikke vrouwen maken dingen mee waarvan de rest van de wereld nog niet eens weet dat het een probleem kan zijn. Of het nu gaat om onstabiele plastic tuinstoelen of plussize kleding, gastbl0gger Veerle Metten van Dik Gelukkig denkt dat veel dikke mensen ooit weleens een van deze situaties heeft meegemaakt:

sieraden

Foto: Pixabay

1. Tijdens een dagje shoppen overal in de juwelensectie rondhangen

Dat je gaat winkelen met vriendinnen en vooral winkels binnenstapt waar ze jouw maat niet hebben, zodat je overal in de juwelensectie eindigt en uiteindelijk met drie paar oorbellen thuiskomt.

te krappe stoeltjes in restaurant

Foto: Pixabay

2. ‘Gezellige’ restaurants, waar je amper tussen de tafels door kan

Van die kleine, gezellige restaurants waar de tafels zo dicht tegen elkaar staan, dat je met je gat de glazen van de buren omstoot als je eventjes moet opstaan om naar het toilet te gaan.

onderbroeken aan de waslijn

Foto: Pixabay

3. Je onderbroek die onder je buik zakt en niet meer blijft zitten

Je bent rustig aan het wandelen en ineens voel je het: het randje van je onderbroek zakt naar beneden en komt onder je buik te zitten. Met als gevolg dat je continu alles omhoog moet blijven trekken, omdat anders je onderbroek op je knieën eindigt.

geld

Foto: Pixabay

4. Extra moeten betalen omdat je een grote maat nodig hebt

Je hebt op een webshop eindelijk een prachtig jurkje ontdekt dat ook in grote maten verkrijgbaar is … om dan te zien dat je 15 euro meer moet betalen dan exact dezelfde jurk in maat 40.

mannelijke rol voor vrouw

Foto: Pixabay

5. Je speelt altijd de rol van de man waar dat nodig is

Wanneer je dansles kreeg of tijdens de sportlessen op school. Of wanneer je met vriendinnen een liefdesscène in een film naspeelde. Als dikkerdje neem je de rol van de man op je – daar worden verder geen vragen over gesteld.

zwangerschapsmode

Foto: Pixabay

6. Je merkt geen verschil tussen de plussize-afdeling en de zwangerschapsafdeling van een winkel

In een kledingzaak de grote maten gevonden hebben in een hoekje achteraan om je dan te realiseren dat je in de rekken met zwangerschapsmode aan het kijken bent.

tuinstoelen

Foto: Pixabay

7. Half gehurkt op een tuinstoel zitten omdat je schrik hebt dat die het begeeft

Gezellig een terrasje doen of naar een tuinfeest van vrienden gaan … heerlijk toch? Behalve dan wanneer er alleen maar van die wiebelige plastic tuinstoelen staan die al lijken in te zakken als je er als dikke vrouw nog maar naar kijkt, waardoor je dan maar probeert om niet met je volle gewicht op dat ding te zitten en je ‘s avonds met een kramp in je benen naar huis gaat.

herfstblad

Foto: Pixabay

8. Alleen maar shirts met lange mouwen vinden

Ontwerpers die denken dat dikke vrouwen continu in de herfst leven en alleen maar bloesjes en T-shirts op de markt brengen met lange of driekwart mouwen. 

lift

Foto: Pixabay

9. Het warm krijgen als je in een kleine lift moet stappen met een groep mensen

Of dat je in zo’n ietsie-pietsie klein liftje staat en nog iemand ziet komen aanlopen en dat je ogen dan automatisch naar het plaatje zoeken met het maximum toegelaten gewicht op, zodat je vlug kan uitrekenen of het belletje van ‘capaciteit overschreden’ niet gaat rinkelen.

kledingmaat, grote maten

Foto: Representation Matters

10. Niet altijd weten of de maat die je uit de rekken haalt gaat passen

In het pashokje staan met 5 stuks en dan merken dat een 3xl niet hetzelfde is als maat 52, waardoor je je helemaal opnieuw moet aankleden en alles in een grotere maat moet gaan zoeken. (Of in mijn geval gewoon alles terughangen en weggaan.)

Vul aan!

Ik ben benieuwd wat jouw score is! 😉

Vul deze lijst aan en reageer hieronder!

  • Meer lezen van Veerle? Check haar website DikGelukkig.