Jij weet ook niet wat je wil!

Een collega staat een stukje verderop naar me te lachen en te gebaren dat zij doelt op mijn haar. Ik heb er een flink stuk af laten knippen.

‘Ach ja’, roep ik terug. ‘Ik was het zat.’

zizzi, sweater met bies, wondervol

Ik verander, alles verandert

Ik weet donders goed wat ik wil. Het is meer dat ik constant aan het veranderen ben. Of beter gezegd: steeds meer mezelf word. Zo voelt het.

En dat betekent dat mijn coupe nog wel eens verandert, mijn kledingstijl, alles.

Het begon rond mijn 38e dat ik ging twijfelen over alles. Mijn baan, mijn relatie, mijn blog, mijn toekomst… Binnenkort word ik 46 en constateer ik: het waren leerzame jaren. Ik ontdekte dat is hoogsensitief ben. Ach, dat zeg ik verkeerd. Ik wist dat al jaren, maar lange tijd weigerde ik me erin te verdiepen, om het te accepteren. Ik zie inmiddels alleen maar voordelen om HSP-er te zijn.

Nu ik er iets meer van weet, weet ik ook waarom ik altijd iedereen maar wil helpen. En zo empatisch ben. Mooie kwaliteiten, maar ik heb gemerkt dat er makkelijk misbruik van gemaakt kan worden. Ik ben me hier inmiddels een stuk beter bewust van.

zizzi, sweater zwart met sportieve bies, grote maten, ijsselbrug, zutphen

Zizzi, sweater, hoogwater, zutphen, ijsselbrug

Wat vinden anderen van me?

Ook heb ik geleerd dat ik lang bezig was om het anderen naar de zin te maken. En bezig met wat anderen van me zouden vinden. Is mijn blog wel modieus genoeg, ben ik wel hip genoeg? Had ik niet allang een managersfunctie moeten hebben? Of een succesvol ondernemer moeten zijn? Blijf ik in loondienst of word ik fulltime ondernemer? Kan ik dat eigenlijk wel? Vinden ze me geen bitch? Zien ze me als een boerentrien? Heb ik wel genoeg vrienden? Heb ik wel vrienden? Ben ik wel een leuke vriendin?

Inderdaad, heel vermoeiend…

zizzi, wondervol, sweater, grote maten

Unfuckwithable

Afgelopen zaterdag was ik aan het livebloggen bij Oopz in Lochem. Fantastisch hoe de een na de ander aanschoof bij mijn bureautje om verhalen met mij te delen! Ik zag stoere vrouwen die zich tegenover mij kwetsbaar op durfden te stellen. Wat herkende ik veel in al die verhalen en in die vrouwen tegenover mij. Af en toe ontroerend voor mij.

Opeens schoot het me te binnen. Die halsketting met de hanger met daarop de tekst: unfuckwithable. Afgelopen zomer, toen ik een paar dagen op Oopz mocht passen, intrigeerde die tekst van die ketting in de vitrine mij al.

unfuckwithable

De betekenis

Afgelopen zomer was ik er nog niet klaar voor, maar nu? Ik voel me unfuckwithable! En dit is wat het betekent:

(adj.) when you’re truly at peace and in touch with yourself,
and nothing anyone says or does bothers you,
and no negativity or drama can touch you.

En om mezelf daar goed aan te herinneren, kocht ik die ketting nu voor mezelf.

Zizzi, sweater, grote maten, wondervol, IJssel Zutphen

Ik weet wat ik wil

Ik draag de ketting op een zwarte sweater met sportieve bies van Zizzi (gekregen). De jeans is van Blue Frog (gekregen). De sneakers van Bershka.

Ik sta met mijn voeten bijna in de IJssel in Zutphen. Het is hoogwater, de zon schijnt zo mooi waardoor die brede IJssel eruit ziet als een enorm zilveren lint door het landschap. Er breekt wat zonlicht door de wolken.

Ik weet eindelijk wat ik wil. Ik wil een vrij leven. Ik vertrouw erop dat als dat nodig is er kansen en mogelijkheden op mijn pad komen. Ik kan altijd mijn haren weer laten groeien. En weer afknippen. Waar ik maar zin in heb.

BESTEL DEZE OUTFIT

Zizzi sweater zwart

Prijs: € 39,95

 Otto.nl (aff.)

Blue Frog Jeans

Prijs: € 69,95

Blue Frog Jeans (aff.)

Wekelijks nieuws van Wondervol
Ontvang elke woensdag een overzicht van alle blogs in jouw mail.