Op internet kom ik het verhaal tegen van Annette Visser. Zij is gestart met het organiseren van verkoopavonden voor tweedehands dameskleding in grote maten in Enschede. Annette Visser vertelt zelf hoe dat zo is gekomen!

plusladies Annette

Eindeloos op zoek tweedehandskleding die past

In februari zat ik thuis te bedenken dat er voor leuke en gezellige dames met een maatje meer niet veel tweedehands te koop is. En als er al wat is, is het in een hoekje van grote maten, of verspreid in een tweedehands winkel waar het niet op maat hangt en waar je eindeloos moet zoeken naar iets wat wel past en ook nog leuk is. Om moedeloos van te worden toch?

Zo is het idee geboren van de tweedehands kledingverkoop voor grote maten. 

Eerst wilde ik zeker zijn van een locatie en ik heb contact gezocht met de speeltuin Tuindorp in Enschede bij mij in de wijk. Daar waren ze enthousiast en ik besloot om de donderdagavond om de week hier te gaan staan; om te beginnen en te kijken hoe het zou lopen.

plusladies tweedehand grote maten dameskleding

Ik doe een oproep op Facebook en de kleding stroomt binnen

Eerst nog kijken of ik leuke kleding kon vinden om te verkopen. Voordat ik het contract met de speeltuin ging tekenen heb ik op Facebook een oproep geplaatst hoe anderen erin stonden, en of er kleding beschikbaar was natuurlijk. 

Ik heb ook zelf via Marktplaats gesnuffeld naar pakketten grote maten en hier een pakket aangeschaft, in de hoop dat er bruikbare kledingstukken bij zouden zitten en zowaar, dat was zo! Net een kind in een snoepwinkel, zo voelde ik me toen de drie dozen bezorgd werden en ik samen met mijn dochter ging snuffelen in de dozen.

Dat was al binnen. En na een oproep op Facebook voor het aanleveren van kleding, met 40 procent van de opbrengst van de verkoop voor diegene die de kleding inbrengt, ging het lopen!

Dus een website gemaakt, www.plusladies.nl waar de algemene voorwaarden vermeld staan en ik heb visitekaartjes gemaakt.

plusladies Enschede

Ik verbaas me over het aanbod met mooie items

Oh ja, en natuurlijk heb ik me ingeschreven bij de kvk, een naam verzonnen PLUSLADIES en op Facebook een pagina gemaakt. Op 2 maart is het van start gegaan en nu net twee maanden later is het door het artikel van indebuurt in een snelvaart gegaan met reacties, en likes.

Ik heb inmiddels drie verkoopavonden gehad, met leuke klanten. Eèn van die klanten was een vrijwilliger van speeltuin het Polboske, ze vroeg of ik ook bij hen wil komen verkopen. Ik sta nu elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur ontzettend leuke kledingstukken voor dames vanaf maat 44 te verkopen. En schoenen, en accesoires. Zo ontzettend leuk! 

En verleidelijk, het snuffelen tussen leuke kleding voor leuke prijzen is toch geweldig? En tweedehands kleding kan nog zo lang mee! Ik verbaas me erover wat een mooie items er aangeboden worden!

plusladies

Keus uit meer dan 400 kledingstukken

Ik krijg voortdurend aanbod om kleding op te halen. Er zijn inmiddels over de 400 kledingstukken aanwezig op de verkoopavonden. Vind je deze keer niets, kom de volgende keer rustig weer langs want ik blijf aanvullen! 

Het zal binnenkort tijd worden voor een bus om alles in één keer te kunnen vervoeren en om zo ook buiten Enschede locaties te vinden voor de verkoop. Een eigen winkel is ooit een wens, maar voorlopig zal ik het zo blijven doen. Ik doe dit naast mijn andere werkzaamheden, maar als dit goed gaat lopen zullen jullie PlusLadies op veel meer plekken tegenkomen!

Oh ja, pinnen, ook daar wordt aan gewerkt en hopelijk gaat dit de volgende verkoopavond van start! De volgende verkoopavonden zijn op:

6 mei 2019

30 mei 2019

13 juni 2019

27 juni 2019

Voor meer informatie, bekijk de website: