Rachel Bakker uit Apeldoorn is bruidsfotograaf. Niet zomaar een bruidsfotograaf, maar een fotograaf die zich vooral richt op dames en heren rondingen. Lees hieronder in Rachels gastblog hoe dat zo gekomen is!

ByRachel bruidsfoto's plus size

Waar zijn de plus size bruiden?

Na zeven jaar wachten was het eindelijk zo ver. Ik kreeg ik een huwelijks aanzoek, Yes! We konden onze mooiste dag gaan plannen!

Natuurlijk vloog ik het hele world wide web over op zoek naar alles wat te maken had met het organiseren van een bruiloft. Steeds zag ik dezelfde beelden, bruidsparen die regelrecht uit een magazine waren gestapt. Niks mis mee, maar waar waren de gewone mensen? En vooral: waar waren de plussize bruiden?

by rachel, bruidsfotografie, voor volle mensen

Hoe staat zo’n trouwjurk op mijn postuur?

Als bruid kon ik me nergens mee identificeren. Ik was benieuwd hoe ik eruit kon gaan zien ik een bruidsjurk. Hoe zou iemand met mijn postuur op de foto staan?

Op Amerikaanse sites kon ik uiteindelijk wel foto’s vinden van curvy bruiden, maar in Nederland vond ik vrijwel niets!

 

In de fotografie wereld zag ik weinig podium voor de plussizers onder ons, toen ik zelf de stap nam om bruidsfotograaf te worden nam ik me voor te werken voor- en met echte mensen en niet met modellen. Echte emoties en echte liefde gingen voor mij boven het perfecte plaatje met mensen die zo van de catwalk konden komen.

Meerdere keren tijdens een kennismakingsgesprek kreeg ik te horen: ‘Jij hebt tenminste echte mensen op je website’ of ‘Bij jou zie ik ook bruiden met een maatje meer.’

byRachel fotografie, bruidsfotograaf,

by rachel, bruidsfotografe, wondervol

bruidsfoto met kind

bruidsfoto

Ik specialiseer me in bruid en bruidegom met een maatje meer

Na het zoveelste kennismakingsgesprek met dit soort opmerkingen ben ik eens gaan terug kijken en zo kwam ik op deze berekening , 62% van mijn bruid of bruidegom had net als ikzelf of een maatje meer.

Dit is de reden dat ik de keus heb gemaakt aankomende jaren meer en meer te gaan specialiseren op het poseren van alle mooie rondingen die we van moeder natuur hebben mee gekregen.

plussize bruidsfotografie, by rachel, fotograaf, gespecialiseerd in volle mensen

Liefde kent geen maat

Binnen de fotografie wereld is er en nu wel ruimte voor de plussize bruid en bruidegom met een bruidsfotograaf die je struggels en  je onzekerheden kent en de beste poses en standpunten weet. Een gespecialiseerde fotograaf hoef je niks uit te leggen.

Dit betekent niet dat je alleen welkom bent met een plussize maat, iedereen blijft natuurlijk welkom! Liefde kent geen maat.

Fotogroet, Rachel Bakker

BewarenBewaren