Het is weer pantytijd! Tenminste, ik zie dat in mijn tijdlijn op Facebook. Wondervolle vrouwen die zich afvragen waar je die perfect passende panty vindt. Ik vroeg Sarah van Sarahs Sweeties om haar expertise met ons te delen. Zij verkoopt namelijk panty’s die door een heus testpanel met vrouwen met verschillende vormen en maten! Aan het woord is Sarah (op de foto hieronder links):

Sarah Notenboom_Sarah's Sweeties

Leuk zo’n panty, maar niet voor mij…

Toen ik in de jaren negentig als stylist/moderedacteur bij o.a. Viva en Cosmopolitan werkte, kregen we altijd veel panty’s op de redactie afgeleverd voor modeproducties. Eens in de zoveel tijd mochten we zelf wat uitzoeken uit wat was overgebleven. Maar helaas… met mijn maat 44/46 paste ik daar écht niet in!

En als ik zelf panty’s in mijn maat kocht deed ik vaak een miskoop. Te korte of te lange benen en broekjes, afzakkende kruisjes, strakke stukken op mijn bovenbenen: dat soort dingen. Ook vriendinnen en collega’s (met andere maten) hoorde ik hierover vaak klagen. In 1995 deden we daarom met de Viva-redactie een pantytest. Super leuk om te doen en veel mensen waren daarmee geholpen.

Hoe voorkom je een miskoop bij panty’s?

Toen ik in het najaar van 2016 mijn idee om beenmode te gaan verkopen in de Sarah’s Sweeties webwinkel ging uitwerken moest ik weer aan die oude pantytest denken. Want door de hierboven beschreven miskopen weet ik dat heel veel vrouwen achterdochtig zijn ten opzichte van panty’s. En heel begrijpelijk na de zoveelste teleurstellende miskoop.

panty grote maten zwart sarahs sweeties

De belangrijkste vraag was dan ook: hoe behoed ik mijn klanten voor de zoveelste miskoop? Zo kwam ik op het idee om de beenmode die ik vond – en het aanbod is tegenwoordig gelukkig groter dan in 1995 – te laten testen door een panel van dames met maat 42/44 t/m 54/56. En dan ook weer met verschillende beenlengtes. Zo kan ik een goed passend advies per product geven, redeneerde ik. En ik ging op onderzoek uit.

Het tienkoppige testpanel test de panty’s

Ten eerste viel het mij op dat veel traditionele maattabellen de hele lichaamslengte als uitgangspunt van hun maattabel nemen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik draag mijn panty niet van teen tot kruin.

De maten van je taille tot en met je enkel, die doen ertoe. En dan natuurlijk in combinatie met de omvangsmaten van je taille, buik, heupen, bovenbenen en kuiten. Dat is nou precies het gebied waar ik als maker van Sarah’s Sweeties (onderboek met pijpjes tegen schurende bovenbenen) al ervaring mee heb.

panty panterprint grote maten

Binnen de klantenkring vond ik tien vrouwen die binnen de verschillende maten (42/44 t/m 54/56) ook variaties in beenlengte hebben. Van kort, gemiddeld tot flink lang. Zij vormen het Sarah’s Sweeties beenmode-testteam.

Laat mij de miskopen maar doen, dan kun jij je die besparen

Ik bestel panty’s en pas die eerst zelf. Als ik tevreden ben of enigszins twijfel dan gaan ze naar het testteam. Sommige panty’s vallen vooral op het gebied van kwaliteit meteen al af. Wat er op de foto staat, valt in het echt soms flink tegen. Zo is het nog niet gelukt om een echt goede dunne denier panty te vinden.

fishnetpanty_grotemaat_zwart

Alleen panty’s die goed scoren op pasvorm, draagcomfort én kwaliteit krijgen uiteindelijk het predicaat Selected for you by Sarah’s Sweeties. Zo doe ik eigenlijk de miskopen en kun jij erop vertrouwen dat de panty’s en de kniekousen of sokken je ook echt passen. En in de twee jaar dat ik dit nu doe is de collectie aardig uitgebreid en kan ik veel verschillende figuren bedienen met goede (basis)panty’s.

Wel eerst even meten

Elke product krijgt een eigen maattabel die gekoppeld is aan de maattabel van de Sweeties. Als je de maat van je Sweetie weet in combinatie met je beenlengte, dan is het heel eenvoudig kiezen welke maat panty je past. Kocht je nog nooit een Sweetie? Dan moet je iets meer opmeten, maar ook dan kun je bepalen welke beenmode je echt past. Hoe je de verschillende maten opmeet staat duidelijk (met plaatjes) uitgelegd op de pagina maat bepalen in de webwinkel.

Trek je panty wel goed aan

Wat ook uit de testervaringen kwam is dat de manier waarop je een panty aantrekt veel verschil kan maken. De ideale manier om een panty aan te trekken is uitgewerkt en bij je aankoop krijg je deze uitleg er gratis bij.

Alles wat je altijd al wilde weten over panty’s (in grote maten) op Facebook Live

Over beenmode is nog heel veel meer te vertellen. Daarom houden Wondervol en Sarah’s Sweeties vrijdag 14 december vanaf 20:30 een Facebook live sessie. We wisselen onze ervaringen en kennis uit én jij kunt je vragen stellen. Laat je vraag vast achter in een reactie onder dit artikel of op de Facebook pagina van Wondervol.

Er is ook een Facebook evenement aangemaakt. Als je je daarvoor opgeeft dan krijg je (als het goed is) voor aanvang nog een reminder. Vragen kunnen ook tijdens de live sessie gesteld worden, maar de ervaring is dat we die niet altijd te zien krijgen.