Deze vijf dingen kunnen echt niet meer op mijn leeftijd

Ik vierde afgelopen week 25 jaar vriendschap met Lennard. We kennen elkaar van de studie journalistiek in Zwolle. We haalden herinneringen op en daar was het weer, dat beklemmende gevoel in mijn buik. Dat gevoel: die fantastische tijd, die komt nooit meer terug…

wondervol, op het strand

Voor mijn stage bij een krant op Aruba een cruise gemaakt langs Caribische eilanden. Met een wildvreemd iemand leuke middag gehad op het strand.

Nu heb ik bij de dochters van mijn vriend de afgelopen jaren al een paar keer aangegeven, dat als er een kamer vrij zou komen in hun studentenhuizen, ik belangstelling heb. Vond mijn vriend niet leuk. En de jongste dochter gaat nu samenwonen. Ik ben 45 jaar en ik moet constateren:

1. in een studentenhuis wonen en een studentenleven leiden, dat kan echt niet meer

Af en toe vind ik het leuk mensen te shockeren die vragen of ik kinderen heb. Ik leg dan uit dat ik tot nu toe geen kinderwens heb gehad, maar dat die natuurlijk altijd nog kan komen.

Ik laat dan een stilte vallen en zeg dan ‘grapje’ tegen het geschrokken gezicht tegenover me. In Italië doen ze er niet zo moeilijk over maar:

2. zwanger worden en een kind krijgen, dat kan echt niet meer

Ach het is niet dat het niet meer kan, maar het gebeurt gewoon niet meer:

vakantie met tent

Ik sta niet op deze foto, ik denk dat ik in de tent zat en de foto zelf heb gemaakt. 🙂

3. met mijn zeven Friese vriendinnen kamperen in Valkenburg

Wat was dat een feest die vakanties! Met een geleende ouwe bungalowtent op een steekwagen in de trein naar Limburg. Met daarop een stereo met cassettedeck. Aan. Natuurlijk.

En zodra we op de aangewezen plek op de camping waren aangekomen, keken we wat hulpeloos toe. Het duurde nooit lang tot een groep jongens hun biertje even in de steek liet om onze tent op te zetten (terwijl wij ernaar keken). En dan kon een week lang feesten en stappen beginnen!

Tot we een keer met onze steekwagen met radiocassetterecorder de camping opkwamen en niemand naar onze tent kwam gerend. We bleven nog even treuzelen, maar nee, we moesten dit keer echt zelf de tent op zetten. Het was de laatste keer kamperen met de club van 8…

vakantie op Den Dries Valkenburg, bier drinken voor de tent

Dat meisje rechts in haar nieuwe Levi’s en kekke Pallediums (met stars&stripes sokken!), dat ben ik, inderdaad.

Gelukkig doen we nog steeds heel veel leuke dingen met zijn allen. Ik verheug me op Septemberpop in Workum, waar we binnenkort heengaan. Ik denk dat ik er minstens 15 jaar niet geweest ben, ik heb er zo’n zin in! Heerlijk om vriendinnen om me heen te hebben die me kennen vanaf de kleuterschool!

En als ik denk aan die vakanties, dan denk ik ook aan al die onbezonnen acties… zoals het a,b,c drinken… Apfelkorn, Beerenburg, Citroenjenever tot en met Martini…

4. dronken worden, zo erg, dat je niet meer normaal kunt lopen…

dat kan echt niet meer op mijn leeftijd. Vind ik. Ach iedereen moet het voor zichzelf weten. Ik drink al minstens 15 jaar geen druppel alcohol meer (ik kwam erachter dat ik alcohol eigenlijk helemaal niet lekker vind. Ik krijg er ook van die vervelende rode vlekken van in mijn nek…)

duik in zee

En over onbezonnen acties gesproken…

5. tijdens het stappen iemand tegenkomen die vraagt, ga je morgen mee naar Zwitserland, voor een koeriersklusje. Tuurlijk! Leuk!

Dat kan qua leeftijd natuurlijk wel. Maar die onbezonnenheid… die is wel een beetje weg, nu ik 45 ben. Jammer eigenlijk, want was het bijzonder om zoveel uren door te brengen met iemand die je eigenlijk nog niet kent. Onvergetelijk.

Wat vind jij echt niet meer kunnen op jouw leeftijd?

Zijn er dingen die jij niet meer doet, vanwege jouw leeftijd? Ik ben benieuwd naar jouw rijtje! Laat hieronder jouw reactie achter!

Met zijn allen naar Ibiza!

PS: ik plaatste dit artikel en de foto’s in de vriendinnen app-groep om te informeren of iemand bezwaar heeft tegen het publiceren van de foto’s. Dit heeft erin geresulteerd dat we nu van plan zijn om over vijf jaar met zijn allen naar Ibiza of een andere tropische bestemming te gaan, om te vieren dat we (bijna allemaal) 50 zijn. En op dit moment wordt een rekening geopend, zodat we vast kunnen sparen. Hoe gaaf!!!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

By |2017-09-10T22:27:17+00:0010 september 2017|alle artikelen, mijn leven, persoonlijk|8 Comments

About the Author:

Hermina
Hermina de Vries is de oprichter van Wondervol.nl. Haar levensmotto is: love your body, love your life!

8 Comments

 1. Miranda 11 september 2017 om 07:20

  Zooooo herkenbaar dit!

 2. corinne 11 september 2017 om 07:53

  ahhhhhhhh super leuke blog zeg……………brings back memories………..
  Heel veel plezier met je meiden en de voorpret die jullie vast ook gaan krijgen

 3. Marloes 11 september 2017 om 08:26

  Leuk stuk, Hermina. Je schrijft zo heerlijk leesbaar.
  Ik ben nu 56, ‘aan de maat’ en loop sinds dit jaar voor het eerst met blote armen rond. Ook in het openbaar 😉
  Wonen in een studentenhuis ligt lang achter me maar ik ga volgende week wél een nachtje in een studentenhuis in Amsterdam logeren bij onze zoon. Ik in zíjn bed, hij op de bank. Ik ga maar thuis douchen, denk ik, maar aan de wc valt niet te ontkomen…
  Té korte rokjes en een té diep, oud decolleté zijn natuurlijk not done. Maar verder ligt de wereld (hoort Workum voor mij ook bij!) nog heerlijk open! 🙂

 4. Lennart 11 september 2017 om 13:24

  Wat leuk!! Ik wil nog steeds wonen zoals we in Zwolle woonden, de Zwolse variant van Friends!

 5. Hermina
  Hermina 11 september 2017 om 21:14

  Haha!! Misschien een mooi concept voor een volgende levensfase Len! <3

 6. Hermina
  Hermina 11 september 2017 om 21:17

  He Marloes, oh wat geweldig dat je bij je studerende zoon gaat logeren! En wat leuk Workum! Daar moeten we het es over hebben!! 🙂

 7. Hermina
  Hermina 11 september 2017 om 21:17

  Dankjewel Corinne!! xx

 8. Hermina
  Hermina 11 september 2017 om 21:17

  Haha! Heel fijn om te lezen dat ik niet alleen ben!! 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.