Ik vierde afgelopen week 25 jaar vriendschap met Lennard. We kennen elkaar van de studie journalistiek in Zwolle. We haalden herinneringen op en daar was het weer, dat beklemmende gevoel in mijn buik. Dat gevoel: die fantastische tijd, die komt nooit meer terug…

wondervol, op het strand

Voor mijn stage bij een krant op Aruba een cruise gemaakt langs Caribische eilanden. Met een wildvreemd iemand leuke middag gehad op het strand.

Nu heb ik bij de dochters van mijn vriend de afgelopen jaren al een paar keer aangegeven, dat als er een kamer vrij zou komen in hun studentenhuizen, ik belangstelling heb. Vond mijn vriend niet leuk. En de jongste dochter gaat nu samenwonen. Ik ben 45 jaar en ik moet constateren:

1. in een studentenhuis wonen en een studentenleven leiden, dat kan echt niet meer

Af en toe vind ik het leuk mensen te shockeren die vragen of ik kinderen heb. Ik leg dan uit dat ik tot nu toe geen kinderwens heb gehad, maar dat die natuurlijk altijd nog kan komen.

Ik laat dan een stilte vallen en zeg dan ‘grapje’ tegen het geschrokken gezicht tegenover me. In Italië doen ze er niet zo moeilijk over maar:

2. zwanger worden en een kind krijgen, dat kan echt niet meer

Ach het is niet dat het niet meer kan, maar het gebeurt gewoon niet meer:

vakantie met tent

Ik sta niet op deze foto, ik denk dat ik in de tent zat en de foto zelf heb gemaakt. 🙂

3. met mijn zeven Friese vriendinnen kamperen in Valkenburg

Wat was dat een feest die vakanties! Met een geleende ouwe bungalowtent op een steekwagen in de trein naar Limburg. Met daarop een stereo met cassettedeck. Aan. Natuurlijk.

En zodra we op de aangewezen plek op de camping waren aangekomen, keken we wat hulpeloos toe. Het duurde nooit lang tot een groep jongens hun biertje even in de steek liet om onze tent op te zetten (terwijl wij ernaar keken). En dan kon een week lang feesten en stappen beginnen!

Tot we een keer met onze steekwagen met radiocassetterecorder de camping opkwamen en niemand naar onze tent kwam gerend. We bleven nog even treuzelen, maar nee, we moesten dit keer echt zelf de tent op zetten. Het was de laatste keer kamperen met de club van 8…

vakantie op Den Dries Valkenburg, bier drinken voor de tent

Dat meisje rechts in haar nieuwe Levi’s en kekke Pallediums (met stars&stripes sokken!), dat ben ik, inderdaad.

Gelukkig doen we nog steeds heel veel leuke dingen met zijn allen. Ik verheug me op Septemberpop in Workum, waar we binnenkort heengaan. Ik denk dat ik er minstens 15 jaar niet geweest ben, ik heb er zo’n zin in! Heerlijk om vriendinnen om me heen te hebben die me kennen vanaf de kleuterschool!

En als ik denk aan die vakanties, dan denk ik ook aan al die onbezonnen acties… zoals het a,b,c drinken… Apfelkorn, Beerenburg, Citroenjenever tot en met Martini…

4. dronken worden, zo erg, dat je niet meer normaal kunt lopen…

dat kan echt niet meer op mijn leeftijd. Vind ik. Ach iedereen moet het voor zichzelf weten. Ik drink al minstens 15 jaar geen druppel alcohol meer (ik kwam erachter dat ik alcohol eigenlijk helemaal niet lekker vind. Ik krijg er ook van die vervelende rode vlekken van in mijn nek…)

duik in zee

En over onbezonnen acties gesproken…

5. tijdens het stappen iemand tegenkomen die vraagt, ga je morgen mee naar Zwitserland, voor een koeriersklusje. Tuurlijk! Leuk!

Dat kan qua leeftijd natuurlijk wel. Maar die onbezonnenheid… die is wel een beetje weg, nu ik 45 ben. Jammer eigenlijk, want was het bijzonder om zoveel uren door te brengen met iemand die je eigenlijk nog niet kent. Onvergetelijk.

Wat vind jij echt niet meer kunnen op jouw leeftijd?

Zijn er dingen die jij niet meer doet, vanwege jouw leeftijd? Ik ben benieuwd naar jouw rijtje! Laat hieronder jouw reactie achter!

Met zijn allen naar Ibiza!

PS: ik plaatste dit artikel en de foto’s in de vriendinnen app-groep om te informeren of iemand bezwaar heeft tegen het publiceren van de foto’s. Dit heeft erin geresulteerd dat we nu van plan zijn om over vijf jaar met zijn allen naar Ibiza of een andere tropische bestemming te gaan, om te vieren dat we (bijna allemaal) 50 zijn. En op dit moment wordt een rekening geopend, zodat we vast kunnen sparen. Hoe gaaf!!!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren