Misschien heb je het al gelezen op mijn Facebookpagina… vorige week (5 sept. 2013) is de New York Fashion Week gestart. Met een primeur. Voor het eerst in het 70-jarige bestaan (…) van dit mode-evenement lopen plus size modellen mee op de catwalk. Tussen de andere modellen dus.

Natuurlijk was er tijdens de Fashion Week in New York en Milaan al eerder aandacht voor plus size. Maar dat was altijd in een andere zaal, los van het grote evenement. En dan nu, voor het eerst geïntegreerd dus!

cabiria, eden miller, ny fashionweek, plus size, diversiteit op de catwalk

De wondervolle ontwerpster Eden Miller in een prachtige groene jurk van haar label Cabiria.

Het is de wondervolle mode-ontwerpster Eden Miller gelukt om met haar label Cabiria (van maat 42 tot en met maat 54) gelukt om een plek op de catwalk te bemachtigen!

Ik moet je bekennen dat ik dit label niet kende, tot ik hoorde dat dit te zien is op de de New York Fashion Week. Er is al veel media-aandacht geweest voor Cabiria. Wellicht ben je net als ik nieuwsgierig geworden naar wat deze ontwerpster maakt. Daarom deel ik graag dit filmpje, dat gemaakt is tijdens een shoot voor het lookbook. Dan krijg je een aardige indruk.

Ik vind de prachtige jurken heel stijlvol! Applaus voor Eden Miller dat ze diversiteit in de modewereld weer een stukje heeft bevorderd! Wie doet haar dat na op de Amsterdam Fashion Week 2014?! De tijd is er rijp voor! Suggesties? Ik lees ze graag hieronder!