(Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Groot aan de Brink)

Hoe fijn het is, als er een modezaak is, waar je altijd op terug kunt vallen. Waar ze een collectie hebben die jou aanspreekt. Waar je geholpen wordt, als je het zelf niet meer weet. Of dat ze zelfs weten wat je in je kast hebt hangen en je advies krijgt over combinatiemogelijkheden met wat je al hebt.

Opening Groot aan de Brink, Laren, het Gooi, grote maten mode

Al 20 jaar een begrip in Nederland

Het is heerlijk, als je in ieder geval één zo’n zaak kent! Dat merkte ik zaterdag bij de heropening van Groot aan de Brink in Laren. Deze modezaak bestaat al 20 jaar en is een begrip in Nederland. De klanten komen ook uit heel Nederland. En voor wie Groot aan de Brink onverhoopt niet kent, dit is een modezaak in het midden-hoog segment met mooie merken als Sallie Sahne, Yoek, Marina Rinaldi, Oska, Xandres en Plusbasics, maat 42-54.

opening groot aan de brink Laren

Het is wel mode, maar niet voor één seizoen

Ik sprak verschillende klanten (en lezeressen van mijn blog! Zo leuk!) die al jaren zo blij zijn met deze modezaak van Wilma Kwast. ‘Ik ben gek van kleren,  al heel lang’, vertelt Wilma. ‘Ik word emotioneel, gelukkig en krijg kippenvel als een vrouw met een leuke collectie de deur uitgaat. Dat ik weet dat wat in je tas zit 100% goed is. Het moment van afrekenen vind ik dan bijna gênant. Dat een vrouw het vertrouwen in mij heeft en dat we samen iets moois uitzoeken.’

‘Er zijn mensen die sparen schilderijen en er zijn ook vrouwen die sparen kleren. Ik heb zelf ook dingen van jaren terug die ik nog draag. Het is wel mode, maar niet alleen voor één seizoen.’

Wondervol, selfie, groot aan de brink, Laren, Het gooi, grote maten dameskleding

Nieuwe inrichting, nieuwe uitstraling

De winkel was twee weken dicht, voor een complete restyling. Samen met een interieurarchitect is een nieuwe inrichting en een nieuwe uitstraling van de modezaak neergezet.

Wat opvalt is de lange bar in het midden van de zaak, een echte eyecatcher. Een wand met hoedjes, je krijgt meteen zin om ze allemaal te passen!

Groot aan de Brink in Laren, heropening, Wilma Kwast

Lekker passen

Achterin twee chique ruime paskamers met een grote spiegel. En een bankje voor de man of vriendin die mee is shoppen en graag de benen wil strekken. En natuurlijk de rekken met prachtige kleding.

Bastiaan van Schaik knipoog Groot aan de Brink Laren

Het was met de opening zaterdag erg druk, dus ik ben niet gaan passen. Wel heb ik veel items gezien, die ik graag zou willen aantrekken. Zoals een echte leren broek van Yoek. Kijk als je zo’n broek wil (een echte leren broek die alle fake-exemplaren overbodig maakt staat al lang hoog aan mijn verlanglijst) dan is het toch heerlijk dat er een stenen winkel is waar je zo’n kostbaar item ook rustig kunt passen.

Bastiaan van Schaik, Wondervol, Groot aan de Brink Laren

Opening door Bastiaan van Schaik

Stylist en modekenner Bastiaan van Schaik deed de officiële opening van Groot aan de Brink, zie de video hieronder:

(als je hieronder geen video ziet, klik dan op deze link naar youtube )

Great fashion for great women

Wilma vertelt in haar speech dat zij al 30 jaar in het vak zit en dat er in de loop van de tijd veel is veranderd. Zo vindt Wilma dat er nu een tijd is aangebroken dat er niet meer benoemd hoeft te worden dat zij mode in grote maten verkoopt. Great fashion for great women, is haar motto. Een mooi motto dat ook prominent in haar vernieuwde modezaak te vinden is.

Groot aan de Brink, Laren, grote maten mode

Over great women gesproken… deze trouwe klanten van Groot aan de Brink in Laren blijken allebei afkomstig te zijn uit het dorp waar ik nu woon (Bathmen)! Zo grappig! Leuk om jullie te ontmoeten!

Groot aan de Brink

Ook de website is vernieuwd: Groot aan de Brink

Iedere eerste zondag van de maand is er koopzondag bij Groot aan de Brink.

Adres: Brink 23 in Laren (parkeren kan met een beetje mazzel voor de deur, gratis met parkeerschijf)

Was je bij de opening en wil je nog even nagenieten? Zie hier de foto’s!