In mei was ik in Berlijn. En als je in zo’n wereldstad bent, ga je natuurlijk kijken of er wat valt te shoppen voor een wondervolle Fraulein! En dat is gelukt hoor!

Ik begon op de Kurfürstendamm, een dure straat waar grote designers zitten. Die loop ik allemaal voorbij, pas ik toch niet in. Maar hé, daar kom ik Marina Rinaldi en Elena Miro tegen, allebei exclusieve Italiaanse plus size labels en ze zitten ook nog es naast elkaar!

Marina Rinaldi

Ik begin bij Marina Rinaldi. Er is sale en veel maten zijn al weg. De dame die me helpt loopt zich suf op en neer naar het magazijn om mijn maten te zoeken. En dat terwijl ik eigenlijk helemaal niet de bedoeling heb om iets te kopen. Leuk wat foto’s op Wondervol.nl, daar gaat het me om!

Natuurlijk heeft Marina Rinaldi enkele mooie stukken. De prijs is er dan ook naar. Het witte t-shirt bezaaid met bloemetjes is prachtig gemaakt, maar niet iets waar ik per se veel geld voor neer wil tellen.

marina rinaldi, berlijn, plus size, grote maten mode, design

Bij Vögele kwam ik onlangs een wit hempje met opgezette bloemetjes, die hier aan doet denken. Iets meer dan een tientje kostte die, zeg ik uit mijn hoofd. Die heb ik wel gekocht. Zie hieronder.

Marina Rinaldi, Vögele, grote maten mode, Berlijn

Niet zo verfijnd als de witte top van Marina Rinaldi, maar wel een stuk goedkoper, deze witte top met opgezette bloemetjes van Vögele (reguliere collectie tot maat 48)

Enigszins lullig voel ik me ten opzichte van de lieve dame bij Marina Rinaldi die zoveel kleding naar mijn pashokje bracht, als ik de deur uitloop. Benieuwd wat Elena Miro mij heeft te bieden.

Elena Miro

In Italië heb ik ook wel eens een Elena Miro bezocht en was toen onder de indruk. Ik kijk rond en ik zie veel kleur en het ziet er allemaal wat jonger uit dan bij de buurvrouw. Ik ga door de rekken om wat stukken uit te zoeken die ik mee wil nemen naar mijn pashokje. Maar alles wat voor in de winkel hangt gaat tot maat 44 of 46 zeg ik uit mijn hoofd (het is alweer een poosje geleden).

Achterin hangt kleding voor mij, begrijp ik uit het gesprekje in mijn beste Duits met de dame in de modezaak. Ik zie broeken met een printje, dat vind ik leuk! Ik kan niet echt iets leuks vinden voor erop. Het wordt het gele truitje dat ontzettend tekent.

Elena Miro, Berlijn, plus size, grote maten mode,

De print van de broeken vind ik leuk, maar de pasvorm vind ik maar niks. Ik voel me er doodongelukkig in.

Elena Miro, Berlijn, dure broek, slordig afgewerkt

Oei!

Om te zien hoe het staat, moet ik mijn pashokje uitkomen, want daar hangen geen spiegels. Irritant vind ik dat. Als ik de zwarte broek met stipjes weer uittrek, ook die zit niet lekker, valt mijn oog op de afwerking bij de broekspijp. Geen zoom gemaakt, gewoon gelockt! Ik vind het er nogal goedkoop uitzien en dat voor een broek van 150 euro! Teleurgesteld verlaat ik de Elena Miro.

Ik loop een klein stukje verder richting het centrum. Die paspoppen in de etalage ogen nogal vol. Het klopt, hier zit een Ulla Popken!

ulla popken berlijn

Ik kom (in Nederland) weinig in de Ulla Popken, maar er ligt een rode loper en bij binnenkomst wordt mij champagne aangeboden! Er is straks een besloten feestje, want de bekende Duitse designer Glööckler komt hier zijn speciaal voor Ulla Popken ontworpen modelijn presenteren. De dames van de Ulla Popken kijken me hoofdschuddend aan als ik vraag, Glock wie? In Duitsland schijnt het een beroemdheid te zijn.

Ulla Popken

Het jurkje met kantprint (99 euro) met kantjasje (was 129 euro nu 99 euro) en ook de items in de etalage zijn van Glööckler. En ik moet eerlijk zeggen, dat jurkje en jasje in kantprint zaten me geweldig. Het lijkt kant, maar is fijne stretchstof. Ik heb het niet gekocht en ze zijn nu in de opruiming, zie ik in de Ulla Popken webshop…. Misschien toch maar es wat vaker binnenlopen bij de Ulla…  Er zit overigens ook een Ulla Popken outlet in Berlijn, ik ben er niet geweest dus kan je er niets over vertellen (maar hoor graag jouw ervaring!)

plus size shoppen in Berlijn

Größenwahnsinn

Goedkoop grote maten mode shoppen doe je bij Größenwahnsinn waar je in de outletrekken kleding van het vorige seizoen (seizoenen) aantreft en tweedehands zelfs vintage-achtige stukken vindt. Ik kocht er voor 10 euro een leuk smokingbroekje van Carmakoma. Größenwahnsinn, adres: Marie-Elisabeth-Lüders-Str. 4  10625 Berlin-Charlottenburg

Allet Rund

Charmant is de eigenaar van de grote maten modezaak Allet Rund tevens ontwerper van een grote maten modelijn. Het magazijn van Allet Rund is tevens een grote paskamer. Ik was er met een stuk of zes andere wondervolle dames. In korte tijd stonden we met zijn allen in de grote paskamer/magazijn te passen, terwijl de eigenaar van de modezaak met champagne rondging. Allet Rund, adres: Dresdener Straße 16  10999 Berlin-Keuzberg

Design schoenen

De bruine laarzen in het hart van de collage hierboven kocht ik bij een designers schoenen outlet aan het eind (dus van het centrum af) op de Kurfurstendamm. Geen idee of die zaak er nog zit, als ik ooit weer in Berlijn kom, maar ga er zeker weer naar op zoek, want er stonden zoveel gave schoenen, pumps en laarsjes!

Helemaal rechts onderaan zie je een foto van de grote maten modezaak Mollywood. Ik zal je niet snel een advies geven om ergens niet heen te gaan, maar ik zou zeggen: de naam is grappig gevonden, maar bespaar je de moeite om deze zaak op te zoeken. Degelijke lange rokken en ouwerwetse bloemenprints weet ik nog van de paar seconden die ik binnen was.

Plus size shops

Ben jij leuke plus size shop adresjes tegengekomen op jouw vakantie? Ik ben altijd op zoek naar leuke adresjes!

PS: Ik kom net een website tegen van een Duitse blogster, XL Mode Tipps, met een overzicht van allerlei grote maten modezaken in verschillende Duitse steden op een rij. Doe er je voordeel mee! Viel spaB! 😉

PS: Ik ontdekte een leuke webshop Gudrun Sjödén, met winkels in Duitsland en Scandinavië. En dus ook in Berlijn, Markgrafenstraße 32 / am Gendarmenmarkt. De kleurrijke en folkloristische mode van Gudrun Sjödén gaat tot en met maat 48/50 en soms verder.