Waar ik echt blij van kan worden… Iemand stelt een vraag in mijn Wondervol Facebookgroep en van alle kanten worden waardevolle tips aangereikt! Te waardevol om ook niet hier te delen, dus vroeg ik Judith Huinink van Chilax om haar beste tips tegen zweten op een rij te zetten! Doe er je voordeel mee!

wat doe je op warme, broeierige zomerdagen

Ik ben Judith Huinink van Chilax en hou me bezig met acupunctuur voor vrouwen in de overgang en natuurlijke gezichtsverjonging.  Speciaal voor wondervol heb ik een 10-tal tips op de rij gezet voor meer frisheid op warme, broeierige zomerdagen. 

Tips voor je gezicht

1. Maak je gezicht, hals en nek schoon met Helichrysum hydrolaat van Oshadi. Dit is een soort tonic dat je gezicht verfrist, reinigt en zweten zal doen afnemen. Het is goed te gebruiken voor alle huidtypes, van vette tot gevoelige huid. Extra voordeel, mocht je verbrandt zijn, is dit een mooie koeling voor je huid. 

2. Nadat je gezicht gereinigd is kun je een minerale poeder aanbrengen op je gezicht. Dit ondersteunt de functie van je huid van vochtregulatie. Het zal je zweten doen verminderen. Er loopt geen zweet meer over je gezicht, je bril blijft lekker zitten en je krijgt geen zout in je ogen.

Bovenstaande kun je overdag een paar keer herhalen. Neem de producten mee in je tas en je hebt een heerlijke verfrissing. 

het wordt heet wat te doen tegen zweten foto pixabay

3. Vergeet niet je huid te voeden in de nacht. Na de reiniging met de Helichrysum is het aan te raden je gezicht goed te voeden. In de zomer ben ik zelf fan van om een gezichtsolie voor de nacht te gebruiken. Ondanks dat je veel transpireert kan je huid wel vocht en voeding van een crème of gezichtsolie gebruiken.

Laat je lichaam zelf afkoelen

De soort producten die je gebruikt op warme, broeierige zomerdagen kan een groot verschil maken bij warmte in je lichaam. Het heeft ook veel invloed op transpireren. Daarom hieronder een paar adviezen over de soort producten die je kunt gebruiken.

4. Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten voor je huid. Natuurlijke producten hebben de voorkeur, omdat deze niet je huideigen functies stil leggen. Hierover schreef ik een uitgebreid blog. Je huid is het grootste orgaan en belangrijk in de warmteregulatie van je gezicht. Synthetische producten leggen veel functies van je huid stil, zoals openen en sluiten van je poriën. Dit lijkt fijn omdat je in je gezicht niet meer transpireert, maar je lichaam moet de warmte wel kwijt en zal op een andere plek harder gaan transpireren. Hierdoor krijg je het warmer.

wat te doen tegen zweten foto pixabay

5. Gebruik een deodorant die transpiratiegeur vermindert, maar sluit niet je zweetklieren af. Als je het warm hebt en je blokkeert bepaalde delen van je lichaam, zal het op een andere plaats harder gaan zweten om je lichaam af te laten koelen. Zoals ook hierboven al omschreven.

Zelf heb ik 2 types deodorant in huis. 1 anti-transpirant dat ik gebruik als ik een feestje heb en de andere is een natuurlijke deodorant die langdurige geur neutraliseert. Een mooi product hiervoor is Nuud. Hierdoor kan mijn lichaam makkelijk de warmte kwijt worden en raak ik niet oververhit.

6. Draag katoenen of linnen kleding. Dit materiaal neemt goed vocht op.

Voorkom extra hitte in je lichaam

7. Drink warm en niet koud! Ook al denk je dat een koud drankje je lekker fris laten voelen is het voor je lichaam bedrog. Als je koud drinkt, ervaart je lichaam dat het koeler is en zal je lichaam het warmer maken. Hierdoor ga je nog meer transpireren. Drink juist warme dranken om af te koelen. Heb je last van opvliegers drink dan na je avondmaaltijd voordat je gaat slapen een paar koppen muntthee. Het zal je nachtrust bevorderen.

8. Afkoeling van je lichaam kun je doen door je polsen of enkels even onder een lauwwarme of koude kraan te houden. Dit verfrist je lichaam en geest.

9. Als je in een omgeving zit met airco, zet deze op ontvochtigen in plaats van koelen. Vaak is het niet de warmte waar je last van hebt, maar de luchtvochtigheid. 

Helder de dag doorkomen

DM26 masseren

10. Ben je duf en niet meer helder door de warme, broeierige zomerdag? Masseer acupunctuurpunt DM 26 en je bent direct helderder. DM26 is het punt dat op een derde onder je neus zit (zie afbeelding hierboven). Zet hier je vinger op en druk zachtjes naar binnen of maak een cirkel onder je eigen vinger. Doe dit 3 tot 5 keer en herhaal indien nodig. Het laat je direct helderder zijn.

Ik wens iedereen een frisse, stralende zomer!