Ik ga een week in mijn eentje fietsen en dit is wat het met me doet

Ontspannen.

Het is zo belangrijk, maar ik ben er zo slecht in.

Niks doen, een serie kijken of een boek lezen… ik kan het eigenlijk niet. Liever schrijf ik een blog of ga op zoek naar inspiratie voor een nieuwe artikel.

fietsen landgoed Marienwaerd

Een weekje alleen op de fiets

Ik weet ook…

Als je niet ontspant, raakt je energie op.

Dus besloot ik al een hele poos geleden om een weekje vrij te plannen na een heftige en drukke periode. En ik besloot dat ik die week alleen wilde doorbrengen. Zoveel mogelijk fietsend. En dat is wat ik deed.

uitzicht hotel aan de Linge

Ik blijf met koffer en fiets achter

Ik boekte een kamer in Hotel aan de Linge in Kedichem en krijg een kamer met geweldig uitzicht over de rivier! Afgelopen maandag brengt mijn vriend mij er naartoe, mij achterlatend met een koffer en mijn fiets.

Ik besluit meteen de omgeving te verkennen. Een tochtje naar Leerdam, Asperen, Heukelum en via het pontje weer terug naar de dijk naar Kedichem. Al een hele poos was ik nieuwsgierig naar dit gebied en ontstond er het verlangen om deze regio per fiets te verkennen. En nu is het dan eindelijk zover!

Linge fietsen

Lekker langs de Linge

Ik geniet van de zon, de boomgaarden, de rivieren. Plons! Daar springt weer een kind in de rivier, met de uitbundige kreten die erbij horen. Ik zie ze spelen en dobberen op opblaasflamingo’s. Het maakt me zo gelukkig!

Via Route.nl zocht ik verschillende fietstochten uit die me zouden leiden langs interessante forten, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, landgoederen en kastelen.

fietsen langs de Linge

Mediteren kan ik niet, fietsen wel

Het is lang geleden dat ik zo in mijn eentje op pad ben. Helemaal zelf bepaal waar ik heen ga, wat ik doe en hoe ik mijn dag indeel. Mediteren op een kussentje kan ik niet. Fietsen wel. Mijn gedachten gaan vooral de eerste dagen alle kanten op.

En alhoewel ik iedere avond weer geniet van de zonsondergang in de Linge vanaf mijn hotelkamer, lijkt het alsof ik iedere dag verder weg ben. Verder weg van huis, werk enz.

Het is ook een beetje een avontuur zo in mijn eentje. Ik besluit donderdag van mijn uitgestippelde route af te wijken, om zo snel mogelijk af te koersen op het openluchtzwembad in Arkel waar ik de dag ervoor zo heerlijk heb gezwommen.

met de pont van Riveer

Ik fiets keihard, dan is het sneller voorbij

Het is extreem heet, de kortste route blijkt een vreselijke route langs provinciale weg en over vreselijke bedrijventerreinen. Ik ga er keihard van fietsen, dan is het zo snel mogelijk voorbij. Als ik weer op de dijk langs de Waal kom, hoor ik een pikkend geluid. Het is asfalt dat aan het smelten is. Mijn iPhone geeft aan dat die te heet is en uitgezet moet worden.

En ik… ik kan niet anders dan maar doorfietsen. Er is amper schaduw te vinden. Als ik bijna bij Fort Vuren ben, voel ik kippenvel. Kippenvel met deze hitte? Het is nog 2 km naar Fort Vuren. Ik moet door, maar ik heb daar even heel rustig aan gedaan om te herstellen. Ik kan nu geen zonnesteek gebruiken.

Nog 8 km naar het zwembad, voor een deel langs de snelweg. Maar ik heb mijn doel voor ogen, dat heerlijke zwembad! Als ik bij het zwembad aankom voel ik me zo blij! Ik ruik het chloor! Yes, ik heb het gehaald!

Dit wil ik vaker doen

Inmiddels ben ik weer thuis. Opgeladen, opgeruimd hoofd, wat voelt dit fijn! Ik weet nu wat ik moet doen om te ontspannen en energie te krijgen.

 • Meer zien van mijn fietstrip? Bekijk op Instagram bij de hoogtepunten: Weekje fietsen.
By |2018-07-29T22:25:50+00:0029 juli 2018|alle artikelen, mijn leven, persoonlijk|10 Comments

About the Author:

Hermina
Hermina de Vries is de oprichter van Wondervol.nl. Haar levensmotto is: love your body, love your life!

10 Comments

 1. Miranda 30 juli 2018 om 08:11

  Wauw! Goed gedaan doorzetter.

  Super dat je even tijd voor jezelf maakt

  Geniet vd rust en je nieuwe inzichten

 2. Maris 30 juli 2018 om 11:32

  Goed dat je dat hebt gedaan ! En dat je het zo fijn hebt gehad 👍🏻

 3. Annie 30 juli 2018 om 12:20

  Heerlijk Hermina, een weekje alleen op pad. Lijkt mij heel fijn ook! Had je ook je telefoon uit? x

 4. Colette 'Volop yoga' Edelenbosch 30 juli 2018 om 19:25

  Wauw wat stoer! En je was vlak un de buurt… volgende keer kom je maar n bakkie doen. En dan meditwren we samen 😉

 5. Hermina
  Hermina 30 juli 2018 om 20:44

  Ja dat klopt, Culemborg was niet ver weg! Nou wie weet waai ik nog es aan!! 🙂

 6. Hermina
  Hermina 30 juli 2018 om 20:45

  He Annie!! Ja het was heerlijk! En nee… telefoon ging pas uit toen ie oververhit was… ik had de route op mijn telefoon op het stuur en moest natuurlijk ook stories maken voor instagram haha!! 🙂

 7. Hermina
  Hermina 30 juli 2018 om 20:50

  Dankjewel Maris! 🙂

 8. Hermina
  Hermina 30 juli 2018 om 20:51

  Ja dat ga ik doen Miranda, dankjewel! 🙂

 9. annemieke 31 juli 2018 om 12:11

  2 weken terug ook in dit hotel geweest en zo gastvrij ontvangen. Prachtige omgeving, voor creatief zijn en voor heerlijk ontspanning. Dapper om alleen te gaan!

 10. Hermina
  Hermina 2 augustus 2018 om 12:28

  He dat is toevallig dat je er ook bent geweest! Wat een heerlijke plek he! Het was juist heel fijn om weer es helemaal op mezelf aangewezen te zijn 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.