‘Ik hoor de haters in mijn hoofd: je moet je buik bedekken!’

Omdat het zo herkenbaar is voor mij, kwam onderstaande tekst van @c_isfashion op Instagram keihard bij me binnen. Zo mooi gezegd door Suzanne van der Velde dat ik het graag met je wil delen hier. Dank Suzanne voor jouw mooie woorden!

suzanne van der velde, confidence is fashion

De klagers in mijn hoofd

Haters gonna hate, of in het Nederlands: Klagers heb je toch wel. Maar ook al wil ik het niet, ze zitten toch in mijn hoofd.

Het is een constant gevecht tussen: ‘Damn girl! Jij ziet er geweldig uit!’ En de klagers: ‘oh dat ziet er niet uit, bedek je buik! Je shirt moet op zijn minst over je kruis vallen.’

Toch blijf ik deze outfit dragen zoals ik het wil met mijn shirt in mijn broek, maar de twijfels zitten toch in mijn hoofd.

De commercie houdt van mensen die zich slecht voelen

En dat is wat de wereld constant doet met mensen.

Ze laten je slecht voelen zodat ze je een ‘oplossing’ kunnen verkopen. Zoals lange tops, dieetproducten, personal trainers, vegan eten. Noem maar op,  voor alles wat je doet is er iets fout en een ‘oplossing’.

Maar de les die je hier uiteindelijk uit moet halen is dat je alleen moet doen wat voor jou goed voelt op dat moment. Niets meer, niets minder.

Liefs, Suzanne

BewarenBewaren

By |2018-07-02T21:27:24+00:002 juli 2018|alle artikelen, gastblogs, wondervol zijn, zelfbeeld|3 Comments

About the Author:

Hermina
Hermina de Vries is de oprichter van Wondervol.nl. Haar levensmotto is: love your body, love your life!

3 Comments

  1. Carolien 3 juli 2018 om 12:20

    WOW yes! En de les alleen doen wat goed voelt voor jou is ook nog dubbel want als je het maar vaak genoeg hoort dat je dat niet moet doen, voelt het ineens zo “fout” om het wel te doen. Het doorbreken van de opgelegde regels van o.a. de dieetindustrie is zo lastig… Zo fijn om te zien dit, ik trek mijn kortste korte broekje weer ff aan, aangezien ik dat van mezelf MAG tegenwoordig!

  2. Evelien 4 juli 2018 om 01:13

    En zo is het Suzanne! En niet anders! Liefs Evelien

  3. Susan 9 juli 2018 om 20:34

    Super dit! Weet je wat ik me laatst realiseerde? Die buik zit mij niet in de weg. Niet fysiek althans. Die plooit wel mee, zeker na 3 zwangerschappen haha! Doet geen pijn, blokkeert niet in bewegen. Het is alleen in mijn hoofd dat ze in de weg zit. Kortemetten probeer ik daar nu mee te maken. Nee, natuurlijk lukt dat niet meteen. Maar elke keer als ik ook die ‘haters’ hoor, denk ik nu: ze zit toch niet écht in de weg!! Stilte graag. 🙂 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.