Waarom ben ik dik? Met die vraag ben ik geregeld bezig geweest. En ik denk dat het antwoord complex is en heeft te maken met een laag zelfbeeld, diëten en aanleg. Karin Kiela ken ik als liefhebber van wondervolle mode. Via een cursus Thetahealing ging zij (op een iets dieper niveau dan ik tot nu toe…) aan de slag met de vraag waarom zij wondervol is. ‘De tissues vlogen in het rond.’ Dit is het verhaal van Karin.

Karin Kiela

Karin Kiela

Ik was altijd curvy, maar opeens word ik snel dikker

De afgelopen jaren ben ik dikker geworden, echt dik dikker. En als ik het bekijk in de afgelopen 22 jaar: een kilo of 40, schat ik mooi positief afgerond. Altijd was ik curvy, maar met maat 42 en zo’n 80 kg.

Toen ik 22 jaar geleden mijn huidige man leerde kennen, werd ik snel dikker, heel snel zelfs. En als ik wilde afvallen zei mijn man altijd, als je het doet, doe je het voor jezelf. Pogingen werden er volop gedaan de afgelopen jaren, soms met even succes en soms lukte het niet en was er de behoefte niet voor mij om af te vallen.

Vlak voor de operatie, zegde ik de GBP af

Een jaar of 3 geleden stond zelfs een GBP (gastric bypass/maagverkleinende operatie) gepland. Als ik het echt wilde, zou het gezin geheel achter mij staan en steunen. Twee weken voor de definitieve ingreep heb ik de operatie afgezegd. Dat was een periode in mijn leven waar mijn liefde en mantelzorg heel hard nodig was, het voelde goed af te zeggen, maar de behoefte om toch weer het proces hierin aan te gaan, kwam niet meer.

Tussendoor kwam wel de behoefte het een keer op eigen kracht te proberen, dit lukte tijdelijk. Maar daarna kwam de drang niet meer terug om met mijn gewicht bezig te zijn. Ik had leuke kleding, voelde mij zeker. En maakte mij vooral niet druk over gewicht. 

Alles valt op zijn plaats

En toch werd ik langzaam maar zeker wat meer met de neus op de feiten gedrukt. Mijn lijf werd minder flexibel, om over mijn uithoudingsvermogen maar niet te spreken.

Heel langzaam ging het gewicht mij de afgelopen tijd steeds meer spiritueel intrigeren, in de vorm van de achterliggende gedachte aan gewicht zelf.

Ik geef Thetahealingen en binnen Theta was een specialisatie hiervoor te volgen. Uiteindelijk besloot ik mij aan te melden. De druppel hiervoor was dat ik een tijdje terug een collega had gevraagd aan mij te werken en tijdens deze sessie viel gewoon alles op zijn plaats. 

Wat voel ik me opgelucht en heerlijk

Om even kort uit te leggen: bij Thetahealing werk ik bij mensen aan blokkades, vastgeroeste overtuigingen en gedragspatronen die tot het DNA zijn verweven. Heel veel lagen dus en meer dan dat we bewust zijn bij onszelf.

En ja, die heb ik dus ook!

tissues

Foto: Pixabay

Wat ben ik blij dat ik deze aanvulling heb gedaan, voor anderen maar in de eerste plaats voor mij. Tijdens een cursus oefenen cursisten op elkaar. Bij mij vlogen de tissues in het rond. Het leek of ik de grootste allergie had die je kon bedenken, mijn neus was geen houden meer aan en mijn ogen, zo dik van alle emoties. Maar wat voelde ik mij opgelucht en heerlijk.

Nooit gedacht dat dit met mijn gewicht te maken had

Tijdens mijn persoonlijke reis hierin kwam er giga veel los, zoveel thema’s. Dat zijn echt A4tjes. Onderwerpen waarvan ik dacht dat ze nooit met mijn gewicht te maken zouden hebben, maar ook onderwerpen waar ik mij geheel bewust van ben en thema’s die mij zelfs zouden tegenhouden om mijn doel te bereiken of te behouden. Maar ook nog veel overtuigingen die nog bekeken moeten worden.

Het is een proces, stap voor stap. 

Langzaam word ik mij spiritueel bewust waarom ik dit gewicht heb en hoe ik denk over eten, maar ook wat het mij heeft gegeven.

Ik haalde kracht uit mijn overgewicht

Een van mijn persoonlijke thema’s die behandeld zijn ging over kracht. Ik haalde uit mijn overgewicht mentale kracht. En hoe meer ik dit nodig had in dit leven des te zwaarder ik werd. Dit is nu behandeld, ik heb het niet meer nodig. Het is losgekoppeld, ik kan het dragen zonder te zwaar te zijn.

Ik dacht dat ik alles volledig in dit leven had geaccepteerd, maar er bleken zoveel thema’s in mijn onderbewuste te zitten, maar die niet alleen invloed hadden op mijn gewicht. Er waren overlappingen in prive, zakelijk of mijn denkwijze. En bewust hiervan te worden en aan te pakken in het spirituele voelt voor mij als een verlichting.

Jij bepaalt

Moet ik afvallen, moeten mensen die met dit thema komen bij mij afvallen?

Een ding is voor mij altijd helder, iemand moet niets, iemand mag.

Als je niet uit vrije wil je weg inslaat, is de kans op succes hierin minder en dat geldt voor elk thema in ons leven.

Meer weten over Karin en haar Thetahealingpraktijk?

BewarenBewaren

BewarenBewaren