Ik weet dat ik er gelukkig van word en toch doe ik het niet

Gek is dat he…

Je weet dat je er blij van wordt en toch loop je er tegenaan te hikken.

De fiets staat te alweer verstoffen in de schuur

Ik heb dat met fietsen…

Ik knapte zo op van het weekje fietsen langs de Linge in juli! Het deed me zo goed! (Link naar dat artikel staat onderin.)

En nu is het alweer oktober en de fiets is amper de schuur uitgekomen…

Ik wil van alles, maar ik doe niks

Ken je dat? Je neemt je van alles voor, maar voordat je het weet ben je uren verder met het beantwoorden van mail, nog even dat filmpje bekijken op Facebook of eindeloos door de stories swipen op Instagram…

Tja, en dan wordt het steeds vroeger donker en denk je… tja, het is nu de moeite niet meer om te gaan.

fietsen langs de Linge

Een mooie route, maakt het verschil

Ik heb deze zomer een begin gemaakt van het fietsen langs forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ik zie dat Route.nl allemaal fietsroutes langs forten heeft gebundeld.

Ik heb deze zomer het verschil ervaren van een fietsroute van Route.nl of de kortste route van A naar B via Google Maps. Dat laatste is echt niet aan te raden!! Overigens vraag ik me af of de politie moeilijk kan gaan over de telefoon in de houder op mijn stuur, waarop ik mijn fietsroute lees, nu er een appverbod voor fietsers is afgekondigd.

Maak fietsen weer fijn

Zie je er ook tegenop om te gaan fietsen? Misschien is het een idee om een elektrische fiets te kopen. Wie weet is dat voor jou de manier om weer plezier te krijgen in het fietsen?

Ik ga nog even speuren op Route.nl naar een mooie fietstocht in de buurt om mezelf te motiveren om te genieten van de herfst en het fietsen in de buitenlucht! Het wordt namelijk heel lekker weer de komende dagen!

Zie ook:

By |2018-10-03T11:20:26+00:003 oktober 2018|alle artikelen, mijn leven|9 Comments

About the Author:

Hermina
Hermina de Vries is de oprichter van Wondervol.nl. Haar levensmotto is: love your body, love your life!

9 Comments

 1. Miranda 4 oktober 2018 om 08:18

  Heeeeel herkenbaar!

  Zo ben ik met een vriendin in januari trots gestart bij ‘my 35’, ken je dat? 35 minuten totale workout 2x per week… dus voor drukke dames is dat een uitkomst… fanatiek gestart, 2 tot 3 keer in de week lekker sporten tot ca april… werk, kind, huishouden weet ik veel dat gaat ineens weer voor en nu ligt dat pasje daar… ongebruikt… iedere maand 59 euro.

  Achja, zo hebben we allemaal van dat soort dingen.
  Ik ben ziek thuis met een hernia en overweeg ‘my 35’ te bellen om te vragen of dit een reden is om te cancellen… hahahaha

 2. Sandra 4 oktober 2018 om 13:01

  Mocht het een probleem worden: je hebt van die handige kleine fietscomputertjes (van Garmin bv.), waarin je al die routes kan laden. Ook handig voor wandelroutes..doe ik ’s winters meer dan fietsen 🙂

 3. Rini 4 oktober 2018 om 13:40

  Je kunt het abonnement wel vaak bevriezen, dwz inhalen op een later tijdstip!! Moet je wel een verklaring van de arts hebben!!

 4. Henriette 4 oktober 2018 om 21:20

  Heeeel herkenbaar…. Met 4 vriendinnen de mooiste fietstochten beleefd. Ik ging als een malle, 2 vingers in de neus. Jarenlang gedaan… De klad kwam erin en nu staat mijn nieuwe fiets te versloffen in de schuur.
  Heel raar… Want ik vind het heerlijk om te doen… Het kumpt ernievan 🙄

 5. Colette 4 oktober 2018 om 21:23

  een e-bike… voor mij is het een uitkomst! Het heeft voor mij vrijwel elke drempel weggenomen om lekker te fietsen naar mijn werk. Tegenwoordig fiets ik gemiddeld 4 van de 5x naar mijn werk: 18 km heen, én terug. Wauw, dat had ik nooit van mezelf gedacht!
  Voor mij is dit dé oplossing. Alleen als het van de winter glad is, of als ik moet overwerken tot het donker, dan zal ik toch echt de auto pakken: ’s avonds in het donker langs het kanaal fietsen vind ik echt niet fijn. Gek genoeg maakt me dat ’s morgens niet zoveel uit….

  Met een goede regenjas, dat is wel fijn. En ‘rainlegs’ omdat ik een hekel heb aan regenbroeken.
  Misschien is dat nog een leuk blogtopic – regenkleding voor Wondervollen? want ik heb er hard naar moeten zoeken. En regenbroeken in mijn maat heb ik trouwens sowieso nog niet gezien….

 6. Hermina
  Hermina 7 oktober 2018 om 16:30

  He Colette, goed idee! Ik ga es duiken in de wereld van de wondervolle regenkleding!!

 7. Mirjam Raehse 24 oktober 2018 om 14:26

  Hoi
  Ik ben ook een fietsgek
  Ik heb mijn regenbroek op de herenafdeling gekocht (ik heb maat 50) en hij zit lekker ruim.
  Ik heb een gewone fiets maar ik wil graag een e-bike. Wat is een geschikte voor een wat zwaardere dame? Ik wil ermee naar het werk fietsen (slechte fietspaden)

 8. Hermina
  Hermina 24 oktober 2018 om 20:49

  He Mirjam! Goeie tip van die regenbroek! Dank! En ik ga es informeren voor jou over een goeie ebike voor een wondervolle vrouw! Zit een artikel in! Weet alleen niet op welke termijn ik dat voor elkaar krijg…

 9. Mirjam Raehse 27 oktober 2018 om 15:07

  Dankje😘

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.