Wat heerlijk he dat het nu een paar dagen zulk lekker weer is! Ik heb echt zin in het voorjaar! De winkels hangen weer vol met allerlei vrolijke kleurtjes! Daar word ik blij van.

Ieder seizoen is er wel iets dat ik MOET hebben. Maar wat ik ook vaak heb is dat ik een bepaalde periode één bepaalde kleur heel mooi vind.

Zo heb ik af en toe een groene periode, een donkerblauwe periode, dan moet het weer felrood zijn. En nu is het: geel. Niet echt dat neongeel dat je nu ook overal ziet, maar wel n opvallende kleur geel. Misschien kan ik het beste omschrijven als boterbloemgeel.

Na dit gele entreebandje van het Scheepvaartmuseum wist ik het zeker: ik wil geel!

Na dit gele entreebandje van het Scheepvaartmuseum wist ik het zeker: ik wil geel!

Afgelopen weekend was ik in Amsterdam. We begonnen zondag in het Scheepvaartmuseum (daar is tot 7 april een expositie van zeegezichten van Jan Cremer). En je begrijpt dat ik het bandje (zie foto hierboven) dat je krijgt om te laten zien dat je een ticket hebt gekocht, niet meer af wilde doen.

En vervolgens bleef het geel mij achtervolgen.

Geel kleed uit de serie Replying (1978) door Loes van der Horst. Precies de goede kleur geel!

Geel kleed uit de serie Replying (1978) door Loes van der Horst. Precies de goede kleur geel!

We bezochten het onlangs gerenoveerde en heropende Stedelijk Museum. Daar is onder andere een overzicht van de collectie vormgeving van 1900 tot nu. En waar werd mijn oog naartoe getrokken? Juist…

Gele stoel. Natuurlijk!

Gele stoel. Natuurlijk!

Ik denk dat deze kleur geel, heel veel outfits opfrist. En het geeft meteen een zomerse sfeer. Leuk bij natureltinten, leuk bij felle kleuren, leuk op wit. Gaaf bij het blauwe Dyanne+ colbertje dat ik heb gekocht bij Oopz.

gele jurk Manon Baptiste

Simpel geel jurkje van Manon Baptiste. Ook leuk!

Om te voorkomen dat mijn kast vol komt te hangen met geel, heb ik me voorgenomen om een mooie gele basistop te zoeken. En gele accesoires. Alhoewel… Deze gele jurk van Manon Baptiste natuurlijk ook heel gaaf is!

Armband Cool Yellow van Siervol.

Armband Cool Yellow van Siervol.

Bij Siervol vond ik deze gele armband bijvoorbeeld. Want dat bandje van het Scheepvaartmuseum, dat kan nu natuurlijk echt niet meer! 🙂

Heb jij dat ook, dat je net als ik een tijdje helemaal gek bent van één kleur? Of ben ik nou de enige?