Ik heb dankzij wondervol.nl al heel wat fantastische vrouwen leren kennen. Zoals de Belgische Christel van Loon. Nouja kennen… we hebben contact via Facebook. Lees haar gastblog, dan leer je haar ook een beetje kennen. Ze vertelt over eenzaamheid in haar jeugd, tegenslagen in haar volwassen leven en worstelen met haar overgewicht. En hoe zij leerde om van haar lichaam te houden.

christel van loon, leven met lef

Het sprookje valt in duigen

Als kind groeide ik op in een liefdevol gezin met 3 dochters waarvan ik de oudste was. Dat sprookje viel in duigen toen ik 7 jaar was. Mijn moeder nam ons toen op een woensdagnamiddag mee met een smoesje dat we naar de tandarts gingen. Uiteindelijk zijn we naar mijn grootouders gereden in Antwerpen (België) waar we meer dan een jaar zijn gebleven. Ik vond het verschrikkelijk. Ik miste mijn vader enorm maar ook al mijn vriendjes en vriendinnetjes van op school. Nu ging ik naar een nieuwe school waar ik zo’n stijf uniform moest dragen en met een vulpen moest leren schrijven.

Uiteindelijk werd de scheiding uitgesproken waarbij de kinderen uit elkaar werden gehaald. De jongste mocht bij de mama blijven en verhuisde naar Nederland. Mijn middelste zusje en ik gingen terug naar de papa waar ik uiteindelijk héél gelukkig mee was. Er was in het begin de verplichte bezoekregeling om naar mijn moeder te gaan maar toen ik 12 jaar werd, besloot ik niet meer te gaan. Ik had totaal geen band met mijn moeder en ons jongste zusje had ze al snel tegen ons opgezet.

Snoep in plaats van liefde

Niettegenstaande dat ik een moeder wel miste in mijn leven. Ik miste haar aanmoediging, haar knuffels maar vooral haar liefde. En die liefde ging ik op andere manieren invullen. Al snel werd de snoepkast mijn lievelingskast en graaide ik er altijd iets uit voordat ik naar mijn slaapkamer ging. Naarmate ik ouder werd, voelde ik mij eenzamer worden en anders. Wat dat anders betekende, dat wist ik toen nog niet.

Christel van Loon als jong meisje

Obsessie voor afvallen

Ik kreeg een obsessie voor diëten en afvallen want ik had absoluut niet het gedroomde figuur naar de normen van die tijd. Ik droeg een bril met dikke glazen, had een permanent in mijn haar en schaamde mij rot over het haar op mijn benen. Toen ik 18 jaar was en op kamers ging voor te studeren, kreeg ik verkering en met deze man ben ik dan ook op mijn 22ste getrouwd. Een half jaar later stierf mijn vader toen hij amper 57 jaar oud was. Naar mijn gevoel heb ik toen mijn beide ouders verloren terwijl op de dag van vandaag mijn moeder nog altijd leeft en ergens in Nederland woont.

Ik was blij dat ik getrouwd was en samen bouwden we onze droom op namelijk een health & wellnesscenter. Ik vond het een fantastische zaak want het kwam erop neer dat we klanten mochten verwennen met gezichtsverzorgingen, lichaamsverzorgingen en massages. 16 jaar lang hebben we deze zaak met hart en ziel samen met ons personeel gerund. In deze periode zette ik ook 2 prachtige jongens op de wereld. Mijn plaatje was compleet. Echter spatte deze droom ook uiteen want mijn man was verliefd geworden op een ander. Van het ene moment op het andere was ik een gescheiden, alleenstaande mama met twee kleine kinderen zonder werk want de zaak werd verkocht.

Ik kom erachter dat ik hooggevoelig ben

Weet je nog dat ik schreef in het begin dat ik anders was ? Wel, daar was ik ondertussen achtergekomen dat ik hooggevoelig was. Het was letterlijk thuiskomen toen ik las dat nog meer mensen hier last van hadden. Ondertussen beschouw ik het niet meer als een last maar als één van mijn kwaliteiten.

Ik verhuisde met mijn twee jongens naar een andere stad om helemaal opnieuw te beginnen. Voor het eerst in mijn leven ging ik werken voor een baas, ik nam alle baantjes aan om zo goed mogelijk te kunnen combineren met mijn jongens. De passie in mijn werk ontbrak echter van alle kanten.

Troosten met zoetigheid

Jarenlang heb ik de liefde buiten mijzelf gezocht. Op mijn 40ste heb ik voor de eerste keer het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay gelezen. Er ging toen letterlijk een wereld voor mij open en puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik moest helemaal niet de liefde bij een ander zoeken. Ik moest mezelf niet meer troosten met zoetigheid. De liefde was simpelweg in mij al aanwezig.

Christel van Loon, leven met lef, coach

Ik vervloekte die spiegel

Dat klinkt nu misschien wat zweverig, maar daar kwam het wel op neer. Ik ben workshops gaan volgen op basis van de filosofie van Louise Hay. Ik leerde in de spiegel kijken zonder te oordelen (en geloof me, ik heb die spiegel vervloekt) en na veel zwoegen, heb ik mij overgegeven.

Ik aanvaard mezelf nu zoals ik ben, met al mijn imperfecties erbij. Ik heb de strijd met mijn lichaam opgegeven. Ik volg geen diëten meer en ik moet zeggen dat het een hele opluchting is. Sindsdien gaat mijn gewicht alleen maar terug naar beneden.

Leef met lef

Ik ben begin februari 2017 de opleidingen gaan volgen op basis van de filosofie van Louise Hay en ik ben nu officieël een Heal your life teacher/workshopleader en lifecoach. Mijn leven is volledig veranderd. Ik heb keuzes gemaakt en sinds oktober 2017 ben ik weer als onderneemster van start gegaan. Mijn zaak heet ‘Leef met lef’, omdat we allemaal een beetje méér lef in ons leven kunnen gebruiken om onze doelen en dromen te bereiken. En lef betekent in het Hebreeuws ook leven vanuit je hart.

Het is mijn passie nu geworden om vrouwen te leren van zichzelf te houden EN hun lichaam zodat ze met lef en zelfvertrouwen in het leven staan. Dat doen we door de focus van de buitenkant te verleggen naar de binnenkant. En geloof me, dan ontstaan er wonderen en ga jij acties ondernemen om je droomdoelen waar te maken.

www.leefmetlef.be

Facebook.com/LeefmetLef