2011 is bijna voorbij. De laatste dagen van het jaar besteed ik aan veel leuke dingen doen en nadenken over het nieuwe jaar. Zin om nieuwe dingen te ondernemen en nieuwe plannen te maken.

Tot ik deze blog enkele jaren geleden begon was mijn belangrijkste voornemen van het nieuwe jaar…. afvallen.

Dit is wat ik in mijn leven voor een korte of langere periode heb gedaan:

Acupunctuur, Allen Carr Methode, Atkins, Bio HCG, dieet uit de Libelle, dieet uit de Margriet, dietist van de sportschool (Atkins, South Beach had ze nog nooit van gehoord…), Diplan, dr Frank, Gezond en Slank met ververbrandende voeding (boek), Gevoel voor Kilo’s (boek van Jeroen Verwij), Heller Programma, Herminamethode (dwz een paar dagen zo weinig mogelijk eten tot je niet meer kunt…), Lady Line, Minder Eten (boek van Gillian Riley), Pierre Wind Afval Methode, Reductil-pillen, Roy Martina Methode, Montignac, sapvastenkuur (5 dagen), Slank Klup, Sonja Bakker, South Beach, Spiritueel afvallen, verschillende dieetpillen of afslankpillen van de reformwinkel of drogist zoals appelazijntabletten, chroomtabletten en vezeltabletten, Wat je eet ben je zelf…

Het heeft me allemaal niet geholpen. Soms viel ik af. Vaak ook niet. In alle gevallen kwam ik weer aan en werd altijd weer zwaarder dan toen ik begon.

Inmiddels weet ik dat er geen wonderdieten of wonderafslankpillen bestaan. Gezond eten, lekker bewegen, voelen wanneer je genoeg hebt gegeten en vooral niet meer diëten. En leren houden van je lichaam en er goed voor zorgen.
Dat is waar het volgens mij om gaat.

Ik wens je een heel gelukkig 2012 en heel veel succes met al je goede voornemens voor het nieuwe jaar!