Plus size coach Wilma Rooijackers kreeg ooit te horen:  ‘Stel dat je zo doorgaat en je kinderen krijgt, hoe zie je jezelf dan achter die kinderen aanrennen?’ Wilma laat zich inspireren door Nathalie Janssen Ammerlaan, die actie ondernam om een positiever zelfbeeld te krijgen. Dit is Wilma haar gastblog.

Nathalie Janssen Ammerlaan, zelfbeeld, sporten

‘Kijk eens wat je lichaam voor je doet.
Het draagt je! Leer het waarderen, koester het.’
(Nathalie Ammerlaan, uitzending Gelderland Sport)

Ooooh, soms word ik ineens zo geïnspireerd! Via Facebook werd een link gedeeld van een uitzending van Gelderland Sport, ik voeg hem hieronder ook toe.

Zie je hieronder geen video? Klik dan op deze link naar YouTube.

De uitzending gaat over ambassadeurs om in beweging te komen. Een van de ambassadeurs is Nathalie Ammerlaan, een vollere dame die open praat over haar strijd om af te komen van haar negatief zelfbeeld en blij te zijn met wie ze is. Ze heeft zich jaren laten leiden door wat de buitenwereld er misschien wel van vindt als zij gaat hardlopen, of fietsen, of zwemmen.

Zelfbeeld

Totdat haar dochter van 2 voor de spiegel ging staan en zegt: ‘Ik ben dik!’ Een mes in haar hart, dit was niet wat ze voor haar dochter in gedachten had. Op zó’n jonge leeftijd al bewust zijn van haar figuurtje was in de ogen van Nathalie het begin van een negatief zelfbeeld. Iets waar ze zelf zo’n moeite mee had. En dat was niet de insteek.

Nathalie met dochter voor de spiegel, zelfbeeld

Vanaf dat moment ging de knop om. Ze kwam in beweging en ging op zoek naar een manier waarop ze haar eigen zelfbeeld kon veranderen. Tegelijkertijd hoopte ze op een positief effect voor haar dochtertje.

Hardlopen

Dat werkte. Nathalie begon met hardlopen. Ze moest even zoeken naar de juiste weg, maar vond die in een XL hardloopgroep. Dezelfde stappen als voor lichtere mensen, maar aangepast in beweging en tempo voor de zwaardere mensen.

Nathalie, hardlopen met dochter, zelfbeeld, sporten

Ondertussen loopt ze alweer een aantal jaren hard en gaat haar dochter mee met veel plezier.

Voorbeeld

Wat een inspirerend verhaal! Ik herken me in de schrik die ze kreeg toen ze haar dochtertje de opmerking hoorde maken. Regelmatig denk ik: met welk beeld stuur ik mijn zoontje de wereld in? Doe ik er genoeg aan om hem niet alleen een positief zelfbeeld te krijgen/hebben, maar ook dat hij leert dat mensen van allerlei omvang okay zijn? Hoe gaat hij straks om met opmerkingen die wellicht door anderen gemaakt worden over zijn dikke moeder?

Ik realiseer me dat hoe relaxter ik er zelf mee omga, hoe beter het voorbeeld voor hem is en hoe relaxter hij er ook onder gaat zijn. Ook het feit dat mijn man steeds laat zien dat hij mij mooi vindt, zal een belangrijke rol daarin blijven spelen.

Inspiratie!

Dus ik laat me extra inspireren door Nathalie en ga me niet laten leiden door mijn eigen twijfels en angsten! Ik blijf goed luisteren naar wat ik zelf belangrijk vind.

Wilma Taa, Ethiopië, plus size coach

Wilma Rooijackers

Ooit zei iemand tegen me over mijn gewichtstoename: ‘Stel dat je zo doorgaat en je kinderen krijgt, hoe zie je jezelf dan achter die kinderen aanrennen?’

Een opmerking die me enorm zeer heeft gedaan. Nu ik een energieke dreumes heb rondlopen, kan ik oprecht zeggen: ‘Dat rennen gaat me prima af! En als het de buitenwereld niet bevalt hoe dat eruit ziet, kijkt ze maar lekker de andere kant uit!’ Let’s kick some ass in 2018!!!

Bekijk hier de hele uitzending van Gelderland Sport met Nathalie

Lees ook Wilma haar vorige gastblog:

Lees meer over het werk van Wilma als plus size coach:

Plus size coaching

BewarenBewaren