Als je van je ‘zwakte’ je kracht kunt maken. Dat vind ik stoer! En het zijn ook altijd interessante verhalen. Hoe doe je dat?

raimke ondernemend en onhandig

Raimke Groothuizen (33) is zo iemand. Zij doet bijvoorbeeld absoluut niet geheimzinnig over haar onhandigheid. En als je met je eigen auto zelf over je eigen enkel heenrijdt… ja dan mag je jezelf met recht onhandig noemen. Ze schreef er een boek over: Ondernemend én Onhandig (een kleine onderneemster met de billen bloot). ‘Ik wil het taboe doorbreken dat onhandig zijn heeft.’

‘Met respect voor jezelf, krijg je respect van anderen’

Raimke heeft haar onhandigheid omarmt en is nu gelukkig met wie zij is.

‘Mezelf verwijten maken of schamen, is zonde van mijn kostbare tijd. Hopelijk help ik met het delen van mijn kwetsbaarheid andere ondernemende mensen die zich herkennen in de onzekerheid. Durf jezelf te zijn te te blijven. Het is zo verleidelijk om je anders voor te doen, maar uiteindelijk val je door de mand als je niet dicht bij jezelf blijft. Als jij respect toont voor jezelf, zullen anderen dat ook doen’, schrijft Raimke in haar boek.

Te dik voor turnwedstrijden

En dat is allemaal niet vanzelfsprekend. In haar jeugd kampte Raimke met een negatief zelfbeeld en depressie. Ze vond zichzelf te dik en deed ieder dieet dat er bestaat.

Een nare ervaring als klein meisje hakte er diep in. ‘Als kleuter zat ik op turnen. Ik mocht vanwege mijn omvang geen wedstrijden doen en andere kindjes wel.’

‘Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik me dik heb gevoeld. Als er één ding is waar ik spijt van heb, dan is dat ik altijd zo destructief over mezelf gedacht heb.’

Afrekenen met negatief zelfbeeld

Vier jaar geleden rekende Raimke definitief af met haar negatieve zelfbeeld. Kort daarna kwamen al haar dromen uit. ‘Al die dingen op mijn lijstje gebeurden opeens allemaal. Heel bijzonder.’

Zondag 2 september 2018 vertelt Raimke wat er gebeurde dat haar leven en haar zelfbeeld zo veranderde tijdens de Wondervol Talkshow.

Het verhaal van Raimke bij de Wondervol Talkshow bij Nicky’s Lingerie

Gastvrouw is Nicole van Nicky’s Lingerie, Kruisstraat 65a in Eindhoven.

De talkshow begint om 14.00 uur, de winkel is deze dag open van 12.00 uur tot 16.00 uur. Koffie met lekkers staat klaar!

Volg het Facebookevenement van deze Wondervol Talkshow voor de laatste nieuwtjes! De Wondervol Talkshow is ook te volgen via de Wondervol Facebookpagina.