W O W

Ik ben nog steeds bezig om te reageren op alle berichtjes die ik krijg naar aanleiding van de publicatie in de Volkskrant afgelopen zaterdag.

volkskrant, 180 graden, wondervol, stoppen met diëten

Dank aan fotograaf Ivo van der Bent, die de foto maakte. Ben er heel blij mee! En dank aan Marjon Bolwijn die mijn verhaal zo mooi verwoorde in het artikel. Lees het hier:

Al die steun! Zo fijn!

Ik heb minstens tien berichtjes gekregen van vrouwen die ik niet ken, maar die mij schrijven dat ze zo blij zijn dat ik hiermee naar buiten treed. Dat ze zelf bezig zijn met het proces van zelfacceptatie.

En nog veel meer van mensen die ik wel ken, maar soms tientallen jaren niet heb gesproken.

Een bericht van een leuke dame, die ik twintig jaar blijkbaar heb getroost, toen zij als stagiair op dezelfde redactie werkte als ik. Ik kon mij het vooral niet herinneren, maar dat zij de moeite neemt om mij nu een berichtje te sturen, dat doet mij wel wat.

(Oud-)collega’s, contacten via mijn werk (soms van lang geleden), zelfs van een vriendje van heel vroeger kreeg ik een berichtje! Haha! En van heel veel mensen die ik dus niet ken. Ik ben overdonderd door de vele reacties. Al die steun, het voelt zo ontzettend goed! Een aanmoediging om door te gaan!

Een nieuwe tijd

En waar ik heel blij om ben is dat ik nauwelijks negatieve reacties heb gehad van haters. Zelfs niet nadat de Volkskrant het artikel deelde op Facebook. Tenminste, ik heb het niet gezien.

Ik hoop dat we toegaan naar een nieuwe tijd, waarin het niet zo bijzonder meer is dat mensen stoppen met diëten, zichzelf accepteren, focussen op gezondheid in plaats van gewicht.

Waar vind ik dat t-shirt?

Ohja, nog één ding…

Dat t-shirt met de tekst F*ck Those Beauty Standards. Ik krijg er veel vragen over.

Het kan zijn dat jouw maat er niet meer is, gewoon een mailtje sturen naar info@curvyking.nl, wellicht dat ze binnenkort weer op voorraad zijn.