Bodypositivity is hot. Mooi al die aandacht, maar hoe zorg je er nu voor dat het ook echt voor jou gaat werken? Op Instagram ontdekte ik lifecoach Danny die speciaal hiervoor een serie meditaties heeft gemaakt! Het enige wat je hoeft te doen is even tijd maken om te luisteren naar haar meditatie! En misschien denk je nu… och dat gaat bij mij nooit werken… Ooit was Danny ook iemand die dacht dat ze moest afvallen om gelukkig te kunnen zijn. Dit is haar verhaal.

lifecoach Danny

Morgen begin ik

Je neemt je voor om morgen te beginnen. Morgen ga je echt alle kracht bijzetten om te zorgen dat je dat mooie slanke lichaam krijgt. Nu nog even niet, nu wil je graag met een dekentje op de bank met een kop thee en een grote reep chocolade, want je nieuwe cyclus is net begonnen.

Je voelt je ellendig en dik en onaantrekkelijk. En daarom moet het er morgen echt maar eens van gaan komen. En dit keer ga je er echt voor. Dit keer ga je ze echt allemaal eens laten zien dat je het kan. Over een tijdje zullen ze met open mond naar je kijken en vragen wat je geheim is. Die kleding die je te klein gekocht had zal eindelijk passen en dán zul je pas echt gelukkig zijn.

Ik ben hier om je te vertellen dat bovenstaande scenario absoluut onnodig is. Natuurlijk streef je geluk na, dat doen we allemaal. Maar wat nou als je daar niet op hoeft te wachten?

Schuldig voelen over eten

Dat geluk ligt voor het grijpen en daar hoeft geen dag diëten aan te pas te komen. Want eigenlijk weet je al wel dat je van diëten tot nu toe niet echt gelukkig bent geworden en dat waarschijnlijk ook nooit zult worden.

Het is ook waanzin om je schuldig te voelen op het moment dat je (volgens de normen van je dieet teveel) eet. Je schuldig voelen omdat je eet.. Laat dat even op je inwerken. Eten is één van onze eerste levensbehoeften. Naast ademen en drinken. Wanneer was de laatste keer dat je je schuldig voelde omdat je een hap lucht nam?

Ik vond mezelf lelijk

Ik heb hier zelf 18 jaar lang mee geworsteld. Met het idee dat ik te dik was. Dat ik een deal sloot met de duivel als ik een boterham nam in plaats van salade. Dat ik niet goed genoeg was en pas gelukkig kon zijn als ik slank was.

Ik kocht mijn kleding te klein omdat ik toch ging lijnen dus binnenkort zou ik erin passen. Met als gevolg dat ik elke dag doodongelukkig voor mijn kledingkast stond. Ik vond mezelf lelijk en ik was het niet waard om leuke dingen te doen en echt vol van het leven te genieten.

Deze drie dingen zorgden ervoor dat ik nooit meer hoef te lijnen

Tot ik minfulness ontdekte, en meditatie, en body positivity.

Die drie dingen hebben ervoor gezorgd dat ik nooit meer hoef te lijnen. Omdat ik nu al gelukkig ben met mezelf.

Ik ben gelukkig met wie ik ben.

Ik ben gelukkig met mijn lichaam.

Ik ben mezelf oprecht mooi gaan vinden.

Ik ben mezelf echt gaan waarderen. En vanuit dat gevoel van zelfliefde is het zoveel makkelijker om goed voor mijn lichaam te zorgen. Vanuit respect en liefde. Omdat ik me er lekker bij voel. En niet meer omdat ik slanker wil zijn.

Ik hoef alleen nog maar te genieten

Ik ga de feestdagen vol vertrouwen tegemoet. Omdat ik geen dieet meer heb dat kan mislukken. Dus ik kan zelf ook niet meer mislukken. Ik hoef alleen nog maar te genieten.

Ik had nooit gedacht dat dat voor mij was weggelegd! Ik had er wel eens over gelezen, maar ik dacht altijd dat dat voor anderen was. Misschien dat ik wel zou kunnen leven met mijn dikke salsa-billen, maar die buik moest echt minder!

En toch heb ik dat punt bereikt dat ik echt blij kan worden als ik in de spiegel kijk. Ik voel me echt vrouwelijk en sexy en prachtig. Ongelooflijk. Wat een heerlijk vrij gevoel!

Toen ik deze heerlijke zelfliefde had ontdekt, nam ik de beslissing dat als ik het kan, ik er ook anderen mee kan helpen. Ik ben een life coach opleiding gaan doen en ben me gaan specialiseren in body positivity.

We haten ons lichaam

Ik ben me gaan realiseren dat we leven in een dieetcultuur waarin ons wordt verteld wat we mooi moeten vinden. Een cultuur waarin een heleboel mensen een heleboel geld verdienen door mensen zoals jij en ik wijs te maken dat slank het enige mooie, gezonde en goede alternatief is. En dus besteden we heel veel tijd en geld aan het haten van ons lichaam zoals het nu is.

Gelukkig ben ik er inmiddels achter dat dat echt onnodig is. En om anderen te helpen ook in te zien dat ze prachtig zijn op hun eigen manier, heb ik 12 Body Positive meditaties ontwikkeld. Het woord ‘meditatie’ kan soms een beetje spannend klinken, maar ik beloof je dat het dat niet is. Je hoeft alleen maar je ogen dicht te doen en te luisteren.

Meditaties voor body positivity

De meditaties die ik ontwikkeld heb zijn allemaal voornamelijk op het gebied van body positivity. Zo is er een meditatie puur gericht op de ademhaling om te zorgen dat je de connectie met je lichaam voelt. Er is een meditatie puur gericht op het hart. Meditaties gericht op zelfacceptatie, zelfvertrouwen, zelfrespect, eigenwaarde. Voelen zonder oordeel, balans en vergeving.

Ik ben er zelf heel erg blij mee. Ik heb ze zelf (uiteraard) allemaal verscheidene keren gedaan en ik vind ze echt heel bijzonder. Op dit moment worden ze getest door een pilotgroep en verwerk ik de op- en aanmerkingen. Op 12-12 om 12:00 uur in de middag gaan ze online en zijn ze verkrijgbaar via mijn website (lifecoachdanny.nl). Op deze manier hoop ik jou ook te helpen. Om de connectie met je lichaam te herstellen. Om bevestigd te krijgen dat je goed bent zoals je bent. Om weer van jezelf en van je lichaam te houden.

Ontvang de eerste meditatie gratis

Vanaf nu kun je de eerste meditatie gratis aanvragen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en of het iets voor je is.

Ik heb de prijs voor de meditaties expres laag gehouden, zodat ik veel mensen kan bereiken hiermee. Dat is namelijk mijn missie. Zoveel mogelijk vrouwen laten zien hoe heerlijk het leven kan zijn, door ze te leren van binnenuit van zichzelf en van hun lichaam te houden.

Als je de meditaties in december aanschaft, heb ik nog een speciale kerst-korting. Na betaling krijg je 12 dagen lang elke dag een mail met een meditatie en een mooie tekst die uitlegt met welke intentie de meditatie gemaakt is. Als je dus meteen op 12 december begint, zit jij ook vol zelfvertrouwen aan het kerstdiner.

Deze meditaties zijn gemaakt om je te ondersteunen in het vinden van de liefde voor jezelf en je lichaam. Ze zijn geen vervanging voor coaching of therapie.