Schreef ik gister nog dat ik overdonderd was over de aandacht voor het interview in de Volkskrant zaterdag… Word ik gister wakker met berichtjes dat Lindanieuws het verhaal ook heeft gedeeld!

Voor wie er nog niet aan toe was gekomen om het verhaal te lezen, wil ik er graag een passage uitlichten.

Hoe een bezoek aan een winkel je leven kan veranderen

Een bezoek aan een winkel met mode voor grote maten, heeft mijn leven veranderd, zo vertelde ik aan de Volkskrant. Zonder dat ik het in de gaten had, was ik zo’n 9 jaar geleden in een grote maten winkel terecht gekomen. Dat wist ik niet, want anders was ik er (toen dus) met een grote boog omheen gelopen.

Stel je voor… een grote maten winkel!

Ik was het gewend dat leuke mode niet voor mij was weggelegd

Nu trok de leuke collectie, frisse kleuren, hippe prints en stoere jeans mij naar binnen. Ik keek naar de maten. Ik was gewend dat de echt leuke items, niet voor mij waren weggelegd. Te klein, te krap, niet voor mij. Ik moest het doen met de 5 stuks achterin het rek achter het XXL-label. In deze winkel was dat anders. Alles wat daar hing, paste mij!

Ik ging weer leuke kleding kopen (in plaats van wachten tot ik mijn ‘streefgewicht’ had bereikt dat ik zou belonen met een dure merkspijkerbroek…). Ik ging weer van mezelf houden en mezelf de moeite waard vinden.

Yoek, pier scheveningen, wondervol

Goed voor mezelf zorgen

En zo kreeg ik het inzicht dat het tijd werd om goed voor mezelf te zorgen. En dat dit pas lukt, als je jezelf ook echt de moeite waard vindt!

Mijn liefde voor grote maten winkels

Ik krijg wel es opmerkingen vanwege mijn liefde voor grote maten winkels. Waarom ik het nog wel eens op wil nemen voor de stenen winkels met mode voor wondervolle vrouwen. Nu snap je misschien waarom…

De winkel, die mijn leven veranderde, bestaat helaas (al lang niet meer).

Vanaf morgen mag ik trouwens op Oopz in Lochem passen (tegenover de HEMA). Een modezaak met collectie vanaf maat 38 tot en met 54. Leuk om je daar tegen te komen.