Overgewicht, het is niet vaak een thema in romans. Laat staan dat de (populaire) karakters in boeken overgewicht hebben. Dat is anders bij het oeuvre van auteur Suzanne Peters uit Zutphen. Ze schreef er deze gastblog over. Over schaamte, eetbuien, willen afvallen en relaties.

Suzanne Peters, auteur, schrijfster, Min of Meer, overgewicht, boeken

Heb jij wel eens een boek gelezen en je afgevraagd waarom alle personages er zo ‘perfect’ uitzien? Ik begon me dat wel af te vragen na de zoveelste liefdesroman met mensen die eruit zien volgens het schoonheidsideaal. Tijd om het anders aan te pakken!

Wie ben ik?

Ik ben Suzanne Peters en schrijven is mijn passie. Ik heb meerdere boeken op mijn naam staan in verschillende genres. Daarnaast ben ik redactrice op verschillende websites. Ik worstel al jaren met mijn gewicht, vanwege een te trage schildklier. Ondanks dat ik goed eet en veel sport, gaat het afvallen me moeizaam. Dit accepteren was niet gemakkelijk en dat werd versterkt toen ik ontdekte hoe ‘perfect’ de meeste hoofdpersonages zijn in boeken. Ik besloot daarom mijn eigen boek te schrijven, waarin overgewicht een grote rol speelt.

Geheime Liefde, Suzanne Peters, overgewicht in boeken, roman, auteur, Zutphen

Geheime liefde

Dit werd het boek Geheime liefde. In dit boek krijgt Karen, de hoofdpersoon, een relatie met een man met overgewicht. Ze schaamt zich voor zijn uiterlijk en houdt de relatie geheim. De reacties die ik op het boek ontving waren ontzettend lovend. Veel lezers herkenden zich in de personages en de schaamte. Zelf vond ik het ook  heel fijn een boek gepubliceerd te hebben waarin overgewicht aan bod kwam.

Min of meer

Ik schreef meer boeken over allerlei actuele thema’s. Denk aan pesten (Zoektocht naar het verleden) en internetdating (Dubbeldate). Uiteindelijk wilde ik nog een keer het gewicht in een boek aan bod laten komen. Daarom schreef ik Min of Meer, dat over eetstoornissen gaat. Het verscheen eerder dit jaar.

Min of Meer, Suzanne Peters, auteur, schrijfster, overgewicht

Tobias heeft anorexia. Zijn leven staat volledig in het teken van zijn gewicht en afvallen. Donna heeft eveneens problemen met eten. Ze wil graag afvallen, maar door de eetbuien die ze heeft wordt dat onmogelijk gemaakt. En dan ontmoeten Tobias en Donna elkaar en is de klik er direct. Maar… kan er wel een relatie zijn wanneer twee mensen zo worstelen met zichzelf?

Feelgood romans

Mijn romans zijn echte feelgood romans. Ze hebben zware thema’s, maar ik probeer de boeken luchtig te houden. Zowel Geheime liefde als Min of Meer zijn boeken die hopelijk erg herkenbaar zijn voor mensen. En hopelijk voelt iedereen zich na het lezen ietsjes beter. Want.. het is natuurlijk onzin dat je met een maatje meer (of minder!) geen liefde kan krijgen en het is niet nodig om ons te schamen voor hoe we eruit zien.

Te koop

Al mijn boeken zijn te koop in iedere (online) boekhandel. Liggen ze niet bij jou in de boekwinkel? Vraag er dan naar, zodat ze besteld kunnen worden. Ook zijn mijn boeken in vrijwel elke bibliotheek te leen.

Voor meer informatie over mij en mijn boeken zie www.suzannepeters.nl

Wat beveel jij aan?

Ken jij boeken waarin overgewicht een rol speelt? Boeken die je aan kunt bevelen? Laat hieronder een reactie achter!