Veel vrouwen in Nederland dragen de verkeerde beha-maat. Heb je een grotere cupmaat? Met deze handige tips van beha-goeroe Jackelien Struik kies je wél altijd de juiste beha.

bh-goeroe, Jackelien Struik, bh tips, wondervol.nl

Bh-goeroe Jackelien Struik geeft exclusieve bh tips op Wondervol.nl!

Gastblogster Jackelien Struik is een beha GOEROE en heeft meer dan 20 jaar werkervaring in de bodyfashion branche. Op haar 17de stond ze al in een lingeriespeciaalzaak naast haar opleiding Modeacademie Montaigne. Voor verschillende ketens ontwikkelde ze lingerie en badmode, voor bijvoorbeeld V&D, Wehkamp en Livera.

Sinds 5 jaar heeft ze haar eigen plus size lingerielabel Disismi.com en is ze een graag geziene gast bij het RTL4-programma Koffietijd. Ze vindt dat FUN mode en diepe cupmaten lingerie voor IEDEREEN leuk mag zijn. Niet alleen cupmaat a/b/c! Onlangs opende zij haar eerste POP up store in Rotterdam (zie ook deze blog die ik daarover schreef!) en komende maanden gaat ze heel Nederland rond!

Draag je bh niet te klein 

Veel vrouwen dragen een te kleine cupmaat, omdat ze zich schamen voor hun echte maat of omdat ze zich niet realiseren dat je lichaam voortdurend verandert. Aankomen, afvallen, kinderen krijgen of de overgang hebben namelijk ook invloed op de vorm van je buste.

Let bij de keuze van je nieuwe beha op de volgende zaken:
– De beugel mag niet striemen, snijden of in je buste prikken, zeker niet onder je armen.

– Een ‘hobbel’ in je decolleté ontstaat door een te kleine bovencup. Kies liever een grotere cup, anders zie je deze lelijke hobbel altijd door je bovenkleding heen.

– Gebruik nooit het excuus ‘Ik ga toch afvallen’ om een slecht zittende beha te dragen. Dat staat niet alleen minder mooi, maar voelt ook niet prettig. Je verdient beter!

disismi12disismi2

Foto: let op de ‘hobbels’, deze beha is dus niet goed!!

disismi3

En deze beha is wel goed: ook als je je armen omhoog doet, mag je buste er niet onderuit floepen!!

Binnenkort meer bh-tips van Jackelien!

Heb jij een lingeriekwestie die je graag aan Jackelien wil voorleggen? Laat dan hieronder een reactie achter! (of mail me hermina@wondervol.nl)