Een beetje kriebels in mijn buik had ik wel, toen de uitzenddatum van de reportage van Nieuwsuur naderde.

De verslaggeefster had zich goed ingelezen, het interview verliep prettig, de cameraman deed zijn best om de mooiste plaatjes te maken.

En tja, dan is het zover en wordt je naam genoemd in een artikel op de website van de NOS. Dat wordt gedeeld op Facebook.

Hermina de Vries, gele trui, wondervol

Ik walgde vroeger ook van mijn lijf

En natuurlijk weet je dat de reacties dan niet mals zijn. Daarvoor had ik kriebels in mijn buik. Maar weet je? Tot mijn eigen verrassing doet het me niets. Ik kan het de reageerders ook niet kwalijk nemen. Ik walgde vroeger ook van mijn lijf. En toen was ik een stuk dunner, kan ik je vertellen! Dus ik snap dat wel…

Het zit zo in ons dna gebakken: Je Moet Slank Zijn. Ik weet ook dat het haten van mijn eigen lichaam en mezelf niet goed genoeg vinden, mij niet gezonder maakte. Ohja natuurlijk ging ik lijnen. Doen wat de dieetgoeroes me voorschreven. Daar werd ik even slanker van, maar al snel kwam ik weer aan. En werd van ieder dieet alleen maar dikker. En beslist niet gezonder. Alles behalve dat.

Dikke mensen eten niet gezond

Misschien is het zo, dat het lastig is om je als slank individu te verplaatsen in een wondervol iemand. Ik hoorde laatst nog iemand zeggen: gezond eten, zo moeilijk is het niet. Tja denk ik dan, alsof ik niet gezond eet. En niet beweeg… Dat is het stigma dat wondervolle mensen met zich meedragen. Alsof je de hele dag met een zak chips op de bank zit. Ga eerst maar eens in mijn schoenen staan.

Ik ben zo blij dat ik me niet meer van slag laat brengen van negatieve reacties. Ik weet dat het niet persoonlijk is. Ik streef naar een gezondheid, niet naar een slank en strak lichaam. Been there, done that, maakte het er niet beter op. Ohja en dan is het ook nog eens zo dat iedereen zelf moet weten of hij of zij wil streven naar een gezond lichaam.

Vanavond in Nieuwsuur

De reportage zou eigenlijk woensdagavond in Nieuwsuur uitgezonden worden, dat ging vanwege het overlijden van Ruud Lubbers niet door. Als er geen gekke dingen gebeuren vandaag, zie je de reportage vanavond/donderdagavond 22.0 uur op NPO 2.

Zie je hieronder geen video? Bekijk dan de Facebookvide (+ de reacties!) via deze link.

Your Website Title
Hermina de Vries

Dik, gezond en gelukkig zijn

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014