Veerle Metten van Dik Gelukkig heeft een prachtig initiatief. Ze vertelt er hieronder alles over!

Veerle Metten, dik gelukkig, dieten, lijnen, afvallen, dik zijn

Ik ga graag op vakantie. Vind het heerlijk om nieuwe plaatsen te ontdekken, te genieten van lekker eten, te luieren aan een zwembad … Dat ik dik ben, heeft me daarin nooit tegengehouden, maar als ik heel eerlijk ben, moet ik ook toegeven dat ik niet altijd zorgeloos vertrok.

Ben ik daar niet te dik voor?

Zo ben ik als tiener ooit met mijn ouders naar Spanje geweest. Dat was heerlijk, maar aan het zwembad droeg ik altijd een T-shirt over mijn badpak. We gingen toen ook een ezelsafari maken en mijn eerste gedachte was: maar ben ik niet te zwaar voor dat beestje?

En dan moet je weten dat ik in die tijd eigenlijk helemaal niet dik was…

plusweekend, dik gelukkig, veerle metten

En nu, zoveel jaren later en zoveel kilo’s zwaarder, spoken er soms nog steeds van die gedachten door mijn hoofd. Dat T-shirt draag ik niet meer en ik waag me nu zelfs al eens aan een bikini. Maar daarbij denk ik wel nog altijd: ik hoop dat er niemand een opmerking gaat maken.

Teveel stress

Want uit ervaring weet ik dat het kán. Het gebeurt niet dikwijls, maar af en toe is genoeg om er altijd voor op mijn hoede te zijn. Ik heb er daarom niet minder plezier om, maar in mijn achterhoofd ben ik er wel op voorbereid.

Maar sommige dikke vrouwen vinden die gedachte – dat ze opmerkingen gaan krijgen – te eng en blijven gewoon thuis. Op vakantie gaan betekent voor hen meer stress dan ze aankunnen (of willen). En ik snap dat. Maar ik vind dat ook heel jammer …

Dus toen ik een hele tijd geleden ontdekte dat er in de VS een retreat georganiseerd werd voor dikke mensen door een community van dikke vrouwen, vond ik dat onmiddellijk een schitterend idee. Ik had meteen zin om me in te schrijven, maar het bleek uiteindelijk te duur uit te komen.

Zorgeloos op vakantie

Maar het idee liet me niet los. Want het leek mij de ideale setting voor een ontspannen vakantie: allemaal dikke vrouwen die weten hoe het is om dik te zijn, zodat je je echt helemaal geen zorgen moet maken over negatieve opmerkingen en vreemde blikken.

plusweekend

Heerlijk, lijkt me dat!

Daarom ging ik op zoek naar zoiets in België of Nederland. Ik zocht me suf op het internet, maar vond niks dat in de buurt kwam van wat ik wilde. En stilaan kwam het idee: waarom organiseer ik het dan zelf niet? Hoe meer ik eraan dacht, hoe enthousiaster ik werd. Dus ben ik beginnen zoeken en plannen, en ondertussen is zowat alles geregeld!

Het PLUS-weekend

In juni 2018 organiseer ik het PLUS-weekend: een weekendje weg voor dikke vrouwen waarin ze zonder zorgen kunnen ontspannen, plezier maken en onvoorwaardelijk zichzelf kunnen zijn.

In een klein groepje gaan we een aantal leuke activiteiten doen (denk: hoelahoepen) en er is ook voldoende ruimte om te praten over onze ervaringen met dik zijn. Maar wees gerust: het wordt geen klaagweekend, want alles staat in het teken van onze lichamen vieren.

Heb je zin om mee te doen? Dan vind je alle informatie op mijn website. En dan zie ik je hopelijk in juni!

BewarenBewaren