Wow!

Wow!

Wow!

Wat een dag gister!!

Ik baalde maandagavond dat ik geen tijd had om uitgebreid in te gaan op de stuitende uitspraken van Olcay Gulsen en Caroline Tensen. Ik poste de link naar de uitzending van RTL Boulevard en zette erbij… Wen er maar aan.

wenermaaraan wondervol

Toen ik gisterochtend las dat anderen die tekst overnamen, dacht ik opeens: dat is een hele krachtige hashtag! Ik deed een oproep om foto’s met #wenermaaraan te delen en dat heb ik geweten.

Bekijk het resultaat hier op Instagram!

wenermaaraan

Kom voor jezelf op, draag het shirt

Astrid Verkerk maakte razendsnel dit t-shirt! En meteen kreeg ik reacties waar je dat t-shirt kunt bestellen! En het goeie nieuws is… #wenermaaraan is te koop!

Astrid: ‘ Volgens bepaalde mensen in ons land, mogen wij dikke vrouwen niet in strakke sportkleding naar een sportschool, dat is niet gewenst. Volgens deze mensen is dik zijn namelijk nog steeds gekoppeld aan ongezond zijn. Dat NIKE zich juist hard wilt maken voor de dikke vrouw en op de markt is gekomen met sportkleding in grote maten schoot bij deze mensen dus flink in het verkeerde keelgat. Wij moesten maar gewoon in een groot shirt gaan lopen.

Facebook ontplofte bijna uit zijn voegen door deze uitspraken. Vele bloggers en bodypositive pagina’s gingen de discussie aan en zo ook Hermina en zo ontstond de #wenermaaraan.

Wij dikke vrouwen mogen gezien worden, #wenermaaraan dat we in sportscholen zijn, #wenermaaraan dat we in bikini’s rond lopen #wenermaaraan dat wij strakke kleding dragen.

Je kunt voor jezelf opkomen door ook dit shirt te gaan dragen, zo laat je zien dat mensen er maar aan moeten wennen dat wij niet in het verdomhoekje gaan zitten maar dat wij gezien willen worden en dat wij trots zijn op onze rondingen.’

#Wenermaaraan op je shirt

Je kunt de tekst bij Astrid bestellen via dit emailadres: dutchcutie68@yahoo.com

De tekst kost €10,- incl.verzendkosten. Je kunt de tekst zelf op een shirt strijken in de door jouw gewenste maat en kleur.

De teksten zijn te krijgen in fel roze, fel geel en fel groen. De instructies voor hoe je de tekst op het shirt aanbrengt, stuurt Astrid mee.

Ik werd geïnterviewd door mijn collega van Omroep Gelderland, zie het interview hieronder:

(Zie je hieronder geen video, bekijk dan deze link naar YouTube)

En hier de links naar de artikelen die vandaag in de media verschenen naar aanleiding van de actie #wenermaaraan

#wenermaaraan gaat door!

PS: Omdat er nog heel veel mensen moeten wennen aan volle vrouwen in sportkleding en wondervolle vrouwen in het algemeen, blijf ik #wenermaaraan voorlopig delen op mijn Instagram Stories!