Als shoppen niet je hobby is. En je hebt als wondervolle vrouw een paar goeie zakelijke outfits nodig die ook nog eens comfortabel zitten. Dan kun je een outfit op maat laten maken. Petra Noordhuis van Tekst en de Rest deed dat. Ze vertelt zelf over haar ervaring met het op maat laten maken van een zakelijke outfit.

Petra Noordhuis, zakelijke outfit, grote maten

Bij de Facebookgroepen over mode voor grote maten komt af en toe een vraag over zakelijke kleding voorbij. Ik was zelf al een tijdje op zoek naar een zakelijk pak, maar dan niet in het zwart en met mouwen en broekspijpen die lang genoeg waren. Verder ook nog eens in maat 50 en niet van zweterige- of kriebelstof. Het leek een onmogelijk opgave…

Na wat googlen kwam ik bij SuitYourself terecht. Zij maken pakken op maat  en bovendien kun je uit tientallen stoffen kiezen. Voor de prijs hoefde ik het ook niet te laten, want in de winkel betaal je minstens evenveel voor kwaliteitskleding. En dan is het geen maatwerk.

Petra Noordhuis zakelijke outfit

Overweldigende keuzemogelijkheden

Een afspraak was snel gemaakt en Tanja Toxopeus (die de regio Nederland Oost doet) kwam met stapels voorbeeldstoffen langs. De keuze is echt overweldigend en bovendien kun je gelijk bijpassende stoffen voor blouses kiezen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld de blazers een persoonlijk tintje geven met een aparte voering of een geborduurde tekst (bij mij staan mijn initialen er bijvoorbeeld in). Verder kun je kiezen uit allerlei soorten knopen, kleuren garens, soorten kragen etc. etc. Gelukkig gaf Tanja goed advies, want het is lastig kiezen.

Petra Noordhuis, zakelijke mode, grote maten, dames, maatpak

Taraaa… daar is ie dan!

Na een paar weken werd het pak persoonlijk afgeleverd. Ik was heel erg blij dat er eindelijk geen gedoe was met te korte pijpen (ik ben 1.82 m lang), of zo’n kier bij je onderrug. Ook geen lelijke horizontale plooien op borsthoogte (je kent het wel) of ander ellende. Helemaal goed dus. En nee, ik heb er geen aandelen.

Petra Noordhuis, SuitYourself, grote maten, zakelijke outfit

Zakelijk als het moet, casual als het kan

Uiteraard draag ik zo’n pak niet dagelijks, maar de jasjes zijn te combineren met een shirt en een jeans. De blouses draag ik ook casual op bijvoorbeeld een leren broek en sneakers. Het rokje heb ik later bij laten maken. Omdat ze je maten hebben, is dat zo gepiept en het scheelt een dag shoppen (wat in tegenstelling tot de meeste vrouwen mijn hobby niet is). Dus ben je ook op zoek, dan weet je waar je (ook) terechtkunt.

Petra Noordhuis suityourself

Foto’s zijn gemaakt door fotograaf Arno Nieuwhof.

Wat is jouw tip voor de perfecte wondervolle zakelijke outfit?

Laat hieronder een reactie achter!

Meer weten over Petra? Check haar website -> Tekst en de Rest