• Ik ben nog niet zover als jij, ik ga toch weer naar de Weight Watchers.
  • Jij hebt het echt geaccepteerd he? Hoe doe je dat?
  • Ik wil ook graag bodypositive zijn, maar ik haat mijn dikke buik. Wat moet ik doen?

Dit hielp mij om vrede te sluiten met eten en mijn lijf

Ik krijg dit soort vragen best vaak. Wat zou ik graag een toverformule tevoorschijn halen, die alles voor je oplost. Net als met zoveel dingen, zo eenvoudig werkt het helaas niet.

Mij heeft het geholpen om te gaan bloggen over vrede sluiten met eten, met mijn lijf. En daarvoor ben ik me gaan verdiepen in alles wat te maken heeft met je dik voelen, dik worden, voeding, zelfacceptatie, bodypositivity en nog veel meer.

Lezen helpt!

Tien jaar geleden waren het vooral nog Amerikaanse websites over fatacceptance en mode voor wondervolle vrouwen. Er is veel veranderd in de loop van de jaren. Zo zijn er tal van Nederlandse boeken of in het Nederlands vertaalde boeken, die jou absoluut gaan helpen om positiever of neutraler naar je lichaam te kijken.

Onlangs verschenen er drie boeken die ik van harte aanbeveel. Neem ze – net als ik – lekker mee naar jouw vakantiebestemming. Mij lukt het niet om de concentratie op te brengen om een boek te lezen, dus ik hoop daar tijdens mijn vakantie de rust voor te hebben om lekker te lezen!

Op je lijf geschreven – Mayra Louise

Een persoonlijk boek over Mayra’s struggle met haar gewicht. Mayra heb ik leren kennen als fotomodel voor verschillende grote maten modemerken, zoals Miss Etam en MS Mode. Mayra noemt zichzelf nu selfloveblogger en haar motto is: happy is not a dress size. Mayra deelt in haar boek onder andere tips om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Op je lijf geschreven (aff.) (20.99 euro) ook verkrijgbaar als e-book (7.50 euro)

Je bent al mooi (de schoonheid van imperfectie) – Liesbeth Woertman

Dat jij op een gegeven moment het gevoel krijgt dat er iets mis is met hoe je eruit ziet is helemaal niet gek. Je bent daarin ook absoluut niet alleen. Dat hebben we bijna allemaal. Dat er iets gefikst moet worden. Hoogleraar psychologie Liesbeth Woerman doet al jarenlang onderzoek naar lichaamsbeelden en de rol van (social) media. In het boek Je bent al mooi vraagt ze zich af hoe we weer van onszelf en ons lichaam kunnen gaan houden.

Ik ben er trots op dat wondervol.nl wordt genoemd door Liesbeth in haar boek. Ze schrijft: ‘ Je verbonden voelen met je lichaam is belangrijker dan je gewicht. (…) Niet alle dikke vrouwen vinden zichzelf lelijk of zijn ontevreden. Kijk maar eens naar de websites voor vollere vrouwen zoals wondervol.nl en bodypositivity.nl.’

Je bent al mooi (aff.) (18.99 euro) ook verkrijgbaar als e-book (9.99 euro)

Knap voor een dik meisje (het gewicht van gewicht) – Tatjana Almuli

Tatjana was ooit een van de deelnemers aan het tv-programma Obese. Ze valt af en ervaart voor het eerst in het leven de privileges die bij het slank zijn horen. Niet voor lang, want ook Tatjana komt weer aan. En dus moet zij weer aan haar lichaam wennen. Tatjana vertelt openhartig over hoe zij het leven heeft ervaren als dik kind en als wondervolle vrouw.

Knap voor een dik meisje (aff.) (17.50 euro)

Deel jouw tip

Is er een podcast, een boek of een website die jou helpt om positiever te zijn ten opzichte van jouw lichaam? Laat hieronder een reactie achter!